En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La carxofa, una planta de la qual s’aprofita tot

Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.

Més actualitat

CULTURA

ENTREVISTES

LLIBRES

Ester Invernon: "La comèdia romàntica està fent guanyar lectors en català"

Parlem amb Ester Invernon sobre 'Dins del teu record' i la Trilogia d’Albons, la seva trajectòria literària i l’autopublicació

14 juliol 2025

Redacció

EDUCACIÓ

Personal de les escoles bressol de Barcelona amenacen en convocar una vaga si no es retira la decisió de reconvertir places

Escola Bressol

La IMEB ha comunicat que a partir del setembre hi haurà 32 places vacants de mestres que seran cobertes per educadores

14 juliol 2025

Redacció

SOCIETAT

Aldarulls a Torre Pacheco: "Des de fa un temps hem detectat un discurs més racista"

Torre Pacheco

L'advocada de l'associació Murcia Acoge, Carlota García, assegura que la convivència entre veïns és perfectament normal

14 juliol 2025

Redacció