Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.
Més actualitat
Infraestructures
Sense categoria
TECNOLOGIA
Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial
![Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN](https://www.radioestel.cat/app/uploads/2024/07/aena_microsoft_incidencia_mundial-1024x683.jpeg)
La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà
19 juliol 2024