En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La carxofa, una planta de la qual s’aprofita tot

Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.

Més actualitat

CULTURA

ENTREVISTES

MÚSICA

Héctor Tejedo: "El jazz és el gènere que representa la improvisació"

Parlem amb Héctor Tejedo sobre el seu disc 'The Single Petal of a Rose', on ret homenatge a l’univers de Duke Ellington

12 novembre 2025

Redacció

CULTURA

RELIGIÓ

Bisbe de Sant Feliu de Llobregat: "El disc de Rosalía ens parla d'universalitat i catolicitat"

Xabier Gómez es mostra obert a una trobada amb l'artista per fer-li consultes sobre la simbologia religiosa de 'Lux'

12 novembre 2025

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ENTREVISTES

Òscar Camps: "Hem d’exigir que es compleixin i es protegeixin els drets humans"

Òscar Camps

Parlem amb Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms, sobre els 10 anys de l’organització

11 novembre 2025

Redacció