En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

La comissió d'investigació sobre el 'CatalanGate' buscarà crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges

Diana Riba, eurodiputada d'ERC i vicepresidenta de la comissió d'investigació del Parlament Europeu per esclarir l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, ha demanat als estats, en una entrevista a Ràdio Estel, que "ajudin a esclarir els fets".

20 abril 2022

Redacció

Comparteix

La vicepresidenta de la comissió d'investigació que ha iniciat el Parlament Europeu sobre el 'CatalanGate', l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, Diana Riba, ha explicat en una entrevista a Ràdio Estel que l'objectiu és crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges. "S'han de generar lleis i crear un marc legal perquè no es repeteixen fets com aquests", ha dit. Per això, ha demanat als estats que "ajudin a esclarir els fets".

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba, al Parlament Europeu
L'eurodiputada d'ERC Diana Riba.

Riba ha deixat clar que "no es pretén fer un judici" en aquesta comissió i ha afegit que "serà molt important saber quin paper acaben jugant el Consell Europeu i la Comissió Europea a l'hora d'impulsar futures lleis". D'altra banda, Riba ha detallat que el primer que s'ha de fer és garantir que darrere la compra de Pegasus hi hagi més transparència; una cosa, ha dit, en la que tots els partits hi han estat d'acord.

"No es pretén fer un judici en aquesta comissió"

Sobre les persones que es citaran per donar explicacions en aquesta comissió, Diana Riba ha dit que "no estan obligades a comparèixer" però confia que "la rellevant força política" del Parlament Europeu ho faciliti. Per la republicana s'ha de tenir clar que investigar una eurodiputada "és il·legal si no s'ha aixecat la immunitat" de la que gaudeixen i, per tant, "és un escàndol majúscul que s'ha d'aclarir", ha afegit.

"Les persones citades a la comissió no estan obligades a comparèixer, però confio que la rellevant força política del Parlament Europeu ho faciliti".

L'eurodiputada també ha demanat "al Govern Espanyol i als socialistes, concretament, " que donin explicacions. "S'ha d'esclarir qui ha espiat i per quin motiu. Tenim dret a saber quina informació es queden i per quina causa", ha sentenciat Riba.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció