En directe

Fabricació pròpia

Sense categoria

La comissió d'investigació sobre el 'CatalanGate' buscarà crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges

Diana Riba, eurodiputada d'ERC i vicepresidenta de la comissió d'investigació del Parlament Europeu per esclarir l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, ha demanat als estats, en una entrevista a Ràdio Estel, que "ajudin a esclarir els fets".

20 abril 2022

Redacció

Comparteix

La vicepresidenta de la comissió d'investigació que ha iniciat el Parlament Europeu sobre el 'CatalanGate', l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, Diana Riba, ha explicat en una entrevista a Ràdio Estel que l'objectiu és crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges. "S'han de generar lleis i crear un marc legal perquè no es repeteixen fets com aquests", ha dit. Per això, ha demanat als estats que "ajudin a esclarir els fets".

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba, al Parlament Europeu
L'eurodiputada d'ERC Diana Riba.

Riba ha deixat clar que "no es pretén fer un judici" en aquesta comissió i ha afegit que "serà molt important saber quin paper acaben jugant el Consell Europeu i la Comissió Europea a l'hora d'impulsar futures lleis". D'altra banda, Riba ha detallat que el primer que s'ha de fer és garantir que darrere la compra de Pegasus hi hagi més transparència; una cosa, ha dit, en la que tots els partits hi han estat d'acord.

"No es pretén fer un judici en aquesta comissió"

Sobre les persones que es citaran per donar explicacions en aquesta comissió, Diana Riba ha dit que "no estan obligades a comparèixer" però confia que "la rellevant força política" del Parlament Europeu ho faciliti. Per la republicana s'ha de tenir clar que investigar una eurodiputada "és il·legal si no s'ha aixecat la immunitat" de la que gaudeixen i, per tant, "és un escàndol majúscul que s'ha d'aclarir", ha afegit.

"Les persones citades a la comissió no estan obligades a comparèixer, però confio que la rellevant força política del Parlament Europeu ho faciliti".

L'eurodiputada també ha demanat "al Govern Espanyol i als socialistes, concretament, " que donin explicacions. "S'ha d'esclarir qui ha espiat i per quin motiu. Tenim dret a saber quina informació es queden i per quina causa", ha sentenciat Riba.

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció