En directe

El Matí a Ràdio Estel

Sense categoria

La comissió d'investigació sobre el 'CatalanGate' buscarà crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges

Diana Riba, eurodiputada d'ERC i vicepresidenta de la comissió d'investigació del Parlament Europeu per esclarir l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, ha demanat als estats, en una entrevista a Ràdio Estel, que "ajudin a esclarir els fets".

20 abril 2022

Redacció

Comparteix

La vicepresidenta de la comissió d'investigació que ha iniciat el Parlament Europeu sobre el 'CatalanGate', l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, Diana Riba, ha explicat en una entrevista a Ràdio Estel que l'objectiu és crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges. "S'han de generar lleis i crear un marc legal perquè no es repeteixen fets com aquests", ha dit. Per això, ha demanat als estats que "ajudin a esclarir els fets".

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba, al Parlament Europeu
L'eurodiputada d'ERC Diana Riba.

Riba ha deixat clar que "no es pretén fer un judici" en aquesta comissió i ha afegit que "serà molt important saber quin paper acaben jugant el Consell Europeu i la Comissió Europea a l'hora d'impulsar futures lleis". D'altra banda, Riba ha detallat que el primer que s'ha de fer és garantir que darrere la compra de Pegasus hi hagi més transparència; una cosa, ha dit, en la que tots els partits hi han estat d'acord.

"No es pretén fer un judici en aquesta comissió"

Sobre les persones que es citaran per donar explicacions en aquesta comissió, Diana Riba ha dit que "no estan obligades a comparèixer" però confia que "la rellevant força política" del Parlament Europeu ho faciliti. Per la republicana s'ha de tenir clar que investigar una eurodiputada "és il·legal si no s'ha aixecat la immunitat" de la que gaudeixen i, per tant, "és un escàndol majúscul que s'ha d'aclarir", ha afegit.

"Les persones citades a la comissió no estan obligades a comparèixer, però confio que la rellevant força política del Parlament Europeu ho faciliti".

L'eurodiputada també ha demanat "al Govern Espanyol i als socialistes, concretament, " que donin explicacions. "S'ha d'esclarir qui ha espiat i per quin motiu. Tenim dret a saber quina informació es queden i per quina causa", ha sentenciat Riba.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció