En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

La Comunitat de Sant’Egidio comença l’any amb una crida de pau

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzardiverses marxes i…

2 gener 2019

Redacció

Comparteix

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzardiverses marxes i manifestacions populars arreu del món, amb l’objectiu dereforçar la voluntat de pau i mostrar el seu compromís amb els més pobres imarginats.

D’aquesta manera, en horaris i llengües diferents, milersde persones van sortir al carrer de més de 800 ciutats del món per reclamarconjuntament que la guerra no és un destí inevitable, sota el títol “Pau atotes les terres”.

Un clar exemple d’aquesta mobilització el trobem a Barcelona,on es va celebrar una multitudinària marxa per la pau que va començar al Portalde l’Àngel i va finalitzar a la plaça de Sant Jaume. Precisament allí va ser ones va fer l’acte central de la jornada, que va consistir en la lectura d’unmanifest a favor del missatge de pau del papa Francesc, i amb el testimoni de diversespersones que han patit les conseqüències de la guerra.

Durant la cerimònia final, Jaume Castro, responsable dela Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona, va recordar les paraules del Papa quedemanen un compromís concret i quotidià a favor de la dignitat de la vida: “Nohi ha pau sense confiança recíproca, el compromís polític a favor del bé comúés una de les expressions més altes de la caritat”. Com va explicar el mateixCastro, amb aquesta manifestació i totes les que es van fer arreu del món espretén començar un nou any de treball i d’esperança, i que segueixi en el camícap a un món més just i més humà.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció