En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

La Comunitat de Sant’Egidio comença l’any amb una crida de pau

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzardiverses marxes i…

2 gener 2019

Redacció

Comparteix

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzardiverses marxes i manifestacions populars arreu del món, amb l’objectiu dereforçar la voluntat de pau i mostrar el seu compromís amb els més pobres imarginats.

D’aquesta manera, en horaris i llengües diferents, milersde persones van sortir al carrer de més de 800 ciutats del món per reclamarconjuntament que la guerra no és un destí inevitable, sota el títol “Pau atotes les terres”.

Un clar exemple d’aquesta mobilització el trobem a Barcelona,on es va celebrar una multitudinària marxa per la pau que va començar al Portalde l’Àngel i va finalitzar a la plaça de Sant Jaume. Precisament allí va ser ones va fer l’acte central de la jornada, que va consistir en la lectura d’unmanifest a favor del missatge de pau del papa Francesc, i amb el testimoni de diversespersones que han patit les conseqüències de la guerra.

Durant la cerimònia final, Jaume Castro, responsable dela Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona, va recordar les paraules del Papa quedemanen un compromís concret i quotidià a favor de la dignitat de la vida: “Nohi ha pau sense confiança recíproca, el compromís polític a favor del bé comúés una de les expressions més altes de la caritat”. Com va explicar el mateixCastro, amb aquesta manifestació i totes les que es van fer arreu del món espretén començar un nou any de treball i d’esperança, i que segueixi en el camícap a un món més just i més humà.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció