En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

La Comunitat de Sant’Egidio comença l’any amb una crida de pau

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzardiverses marxes i…

2 gener 2019

Redacció

Comparteix

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzardiverses marxes i manifestacions populars arreu del món, amb l’objectiu dereforçar la voluntat de pau i mostrar el seu compromís amb els més pobres imarginats.

D’aquesta manera, en horaris i llengües diferents, milersde persones van sortir al carrer de més de 800 ciutats del món per reclamarconjuntament que la guerra no és un destí inevitable, sota el títol “Pau atotes les terres”.

Un clar exemple d’aquesta mobilització el trobem a Barcelona,on es va celebrar una multitudinària marxa per la pau que va començar al Portalde l’Àngel i va finalitzar a la plaça de Sant Jaume. Precisament allí va ser ones va fer l’acte central de la jornada, que va consistir en la lectura d’unmanifest a favor del missatge de pau del papa Francesc, i amb el testimoni de diversespersones que han patit les conseqüències de la guerra.

Durant la cerimònia final, Jaume Castro, responsable dela Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona, va recordar les paraules del Papa quedemanen un compromís concret i quotidià a favor de la dignitat de la vida: “Nohi ha pau sense confiança recíproca, el compromís polític a favor del bé comúés una de les expressions més altes de la caritat”. Com va explicar el mateixCastro, amb aquesta manifestació i totes les que es van fer arreu del món espretén començar un nou any de treball i d’esperança, i que segueixi en el camícap a un món més just i més humà.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció