En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

La Comunitat de Sant’Egidio presenta el llibre “A la escuela de la paz”

El passat divendres 8 de juny es va presentar ala Basílica de Sant Just i Pastor el llibre “A la escuela de la paz, Educar…

12 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

El passat divendres 8 de juny es va presentar ala Basílica de Sant Just i Pastor el llibre “A la escuela de la paz, Educar a los niños en un mundo global”, coordinatper Adriana Gulotta juntament amb el suport de la Comunitat de Sant‘Egidio. Estracta d’un llibre que explica les històries de resurrecció de molts infants, quegràcies a les escoles de la pau han superat situacions molt difícils, i han aconseguitconstruir les bases per a un futur millor.

L’acte va comptar amb la presència del sociòlegJavier Elzo, el catedràtic de la Universitat Ramon Llull, Josep Gallifa, eldirector de la Fundació Jesuïtes Educació, Enric Masllorens, i la il·lustradoraCarme Solé, que van reflexionar de manera conjunta sobre les escoles de la paui la seva funció.

Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio aBarcelona, va ser l’encarregat de dirigir la presentació, enmig de l’atentamirada de tots els joves i infants que van assistir-hi com a testimonisdirectes de les històries que narra el llibre. Castro va manifestar el seu agraïmenta totes les persones que han fet possible el llibre, alhora que va explicar quela publicació no només tracta sobre les escoles de la pau: “És un dels llibrescentrals que explica la història de Sant’Egidi ara que compleix 50 anys,explica la seva idea de fons que comença sempre a la perifèria, on descobrimque tots som iguals”.

Per altra banda, Josep Gallifa va descriure elllibre com “un recull magistral de bones obres”, i va explicar que les escolesde la pau són bàsiques per al futur de molts infants, ja que els donen unaeducació.

LesEscoles de la Pau

Les Escoles de la Pau són centres gratuïtscoordinats per la Comunitat de Sant’Egidio, i caracteritzats per ser un entornfamiliar on els nens poden seguir un itinerari escolar a través d’un modeleducatiu solidari amb els més desfavorits, i que intenta superar totes lesbarreres i discriminacions. Cada any,més de 70.000 nens d’arreu del món, la majoria dels quals es troben en risc d’exclusió,van regularment a les Escoles de la Pau d’Europa, Amèrica Llatina, Àsia iÀfrica.

 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció