En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

La construcció de la Sagrada Família des de dintre, tema d'un interessant llibre escrit per la periodista Carme Escales

Tras los andamios de la Sagrada Familia és el títol d'un llibre que s'acaba de publicar, editat per la UOC dins una nova col·lecció de reportatges.…

3 març 2015

Redacció

Comparteix
Tras los andamios de la Sagrada Familia és el títol d'un llibre que s'acaba de publicar, editat per la UOC dins una nova col·lecció de reportatges. La seva autora, la periodista Carme Escales, l'ha definit aquest dimarts, des de la Fórmula Estel de Ràdio Estel, com "el descobriment d'una vivència" amb Antoni Gaudí com a màxim referent. La conversa amb l'actual arquitecte responsable de les obres de la basílica, Jordi Faulí, com també amb altres persones implicades en el projecte de finalització del temple, és el  fil conductor d'un llibre que Carme Escales ha recordat com el resultat "d'un vincle personal amb la Sagrada Família que ja ve de molt lluny". En  aquesta línia, ha expressat la seva fascinació per Gaudí i per la gran capacitat que té d'expressar la seva creença en Déu, alhora que ha mostrat la confiança que aviat sigui beatificat.
La periodista ha dit que primer va fer un reportatge en què no va poder treure profit a la realitat de la gran basílica: "Això, que era com una frustració, ha fet que, aprofitant la publicació d'aquesta nova col·lecció, finalment s'hagi pogut fer realitat aquest reportatge amb tapes de llibre". Carme Escales ha destacat que "la Sagrada Família és un edifici sublim en què hi ha coses que agraden més que altres, però la seva magnitud és indiscutible". També ha comentat que, "si hi ha una fe al darrere a partir de la natura i de la Sagrada Escriptura, la posada en escena d'una autèntica Bíblia que parla és un missatge que ens pot acostar a Déu i, d'altra banda, idèntic al de totes les esglésies del món".
Carme Escales sempre ha tingut la vocació d'escriure, ja des que va guanyar un premi del diari AVUI, per un conte, quan només tenia 14 anys. "Des d'aleshores, no passa un dia sense que escrigui alguna cosa", ha assegurat. Aquest llibre editat, Tras los andamios de la Sagrada Família, que l'autora vol publicar també en català, es presenta aquest mateix dimarts (19.30 hores) a la Llibreria Documenta de Barcelona (carrer Pau Claris, 144). "A més del meu llibre, se'n presenta un altre sobre la pobresa i també un tercer sobre parelles de diferents nacionalitats, dins l'encert que UOC ha tingut de publicar treballs elaborats per periodistes en forma de reportatge", ha explicat.
Als seus 44 anys, Carme Escales publica aquest llibre sobre la Sagrada Família després d'una intensa trajectòria com a periodista free-lance. Col·labora des de l'any 1992 amb EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, on actualment publica de manera regular entrevistes a personatges famosos a la contraportada del diari. A més, entre altres tasques, ha treballat per a l'agència EFE, a TV3 i a la revista CAPÇALERA del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Es pot escoltar aquí (des del minut 28'00") tota l'entrevista a Carme Escales.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció