En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

La cooperant asturiana Carmen Bascarán expressa la seva alegria per haver salvat molts esclaus al Brasil durant 15 anys

"Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes?". Aquest és el lema de la campanya anual de Mans Unides 2015, una edició que acaba de posar-se en marxa…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
"Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes?". Aquest és el lema de la campanya anual de Mans Unides 2015, una edició que acaba de posar-se en marxa i que viurà el seu moment més important aquest diumenge amb la col·lecta a totes les esglésies de Catalunya i del conjunt de les diòcesis espanyoles. Carmen Bascarán, una missionera laica asturiana, ha explicat aquest dimecres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que l'experiència al Brasil "van ser 15 anys més profitosos" de la seva vida, una vivència que també ha definit com "un temps en què es va aconseguir, per exemple, canviar lleis".
Carmen Bascarán, de visita aquests dies a Catalunya en el marc de la mateixa campanya de Mans Unides, ha destacat que ella i l'equip amb qui convivia no estaven sol en la missió. "Pere Casaldáliga és la nostra inspiració, perquè va ser el primer que va denunciar la situació d'esclavatge al Mato Grosso, i nosaltres, quan vam arribar a Açailândia, vam seguir transmetent l'esperit d'aquesta gran obra", ha explicat. En aquesta línia, la missionera ha destacat que el seu equip, bàsicament format per brasilers, "va aconseguir canviar llei, impulsar plans estatals contra el treball esclau, es va canviar la llei de registre de naixements i es van alliberar prop de 50.000 treballadors en aquesta situació"
La cooperant asturiana, com a balanç, ha parlat d'autèntic pas de la foscor a la llum en el rostre de moltes persones necessitades. "Es va aconseguir que nens i nenes que no tenien altra sortida que el treball esclau a la prostitució poguessin tirar endavant gràcies als projectes de Mans Unides", ha destacat. Un dels fruits de la seva tasca va ser la creació del Centre per a la Defensa de la Vida i els Drets Humans. I sobre l'equilibri entre missioners laics i consagrats o consagrades, així com sacerdots, Bascarán ha assegurat que no hi ha barreres ni fronteres: "Tinc un germà missioner combonià, i sempre em diu que la seva part és la formació dels futurs líders, i entre aquests hi ha persones laiques com ara jo. Tots són persones que salven moltes persones i ofereixen una part important de la seva vida". En aquest sentit, Carmen Bascarán ha fet una crida a "ajudar aquest proper diumenge econòmicament Mans Unides, que porta cada euro directament fins a allà on hi ha veritable necessitat".
Es pot escoltar aquí (minut 30'00") tota l'entrevista a Carmen Bascarán.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció