En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

"La corrupció és un mal que afecta tota la societat"

Una multitud decasos de corrupció estan afectant Catalunya i el conjunt de l'Estat, des del cas dels EROs a Andalusia fins a la presumpta trama…

14 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Una multitud decasos de corrupció estan afectant Catalunya i el conjunt de l'Estat, des del cas dels EROs a Andalusia fins a la presumpta trama de corrupció del president de Múrcia, passant per lacrisi del pacte entre Ciutadans i el PP al Congrés. Han tractat aquest dimarts el tema, en el programa El Mirador de l’actualitat, eldiputat del PP al Parlament de Catalunya FernandoSánchez-Costa, el vicesecretari d’Acció Política d’Esquerra Republicana, Eduard López, i la regidora de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona MarilénBarceló.

Durant el programa, tots han compartit diferents visions sobre el que és per a ells lacorrupció tant a Catalunya com a Espanya. En aquest sentit, Barceló s'ha queixat que ''el Govern de la Generalitat no ha presentatcap mesura per lluitar contra la corrupció''. En canvi, segons la regidora de Ciutadans, el seu partit ''sí que ha presentatuna proposta per acabar amb  aquest problema''.López ha parlat, per la seva banda, d’un altre tema referint-se ‘’a la poca impunitat que existeix a la societat actual amb  la corrupció''. 

El dirigent d'ERC ha afegit que ’’la corrupció es produeix pelsnegocis que fan alguns polítics vinculats a les administracions públiques i que és un dels pitjors mals de la societat''. Sánchez Costa s’ha referit a allò que s’hauria de fer per poderdestapar tots el casos de corrupció, i ha afegit en aquest sentit que ''les investigacions s’han de portar aterme de forma correcta, sobretot amb prudència''. Sánchez Costa haafegit que la pressió mediàtica i les xarxes són incentius quefaciliten l’existència de la corrupció.

Durant el programatambé s’ha valorat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que es feia pública dilluns i que rebien aquest dimarts al matí l’expresident ArturMas, l’exvicepresidenta JoanaOrtega i l’exconsellera d’Ensenyament IreneRigau. En aquest sentit, tant Sánchez Costacom Barceló  han destacat que ''la sentència  en relació amb aquest tema és justa''. López ha contradit aquesta afirmació declarantque ''la sentència és una bona prova del fet que la política espanyola està judicialitzada''.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa EL MIRADOR d'aquest dimarts 14 de març

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció