En directe

Sense distància

SOCIETAT

"La corrupció posa a prova la justícia, però també tota la societat"

Lluís Batlló, advocat penalista, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest…

15 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Lluís Batlló, advocat penalista, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, la situació de la justícia a Espanya. Puigdollers ha destacat que "la corrupció posa a prova a la Justícia, però sobretot tota la societat, perquè tots ens sotmetem a la justícia, que és lenta i influenciable". Batlló ha comentat que, "en el cas del procés de Catalunya, la justícia ha anat ràpida amb les mesures cautelars, que es poden criticar o elogiar, però no té res a veure amb una condemna com la d'Iñaki Urdangarín en el cas Noos, que no ha comportat encara ingrés a presó". Referint-se a la corrupció, ha afegit que "és un problema que existeix en tots els àmbits", i que "dir que es vol acabar amb aquest comportament és com intentar acabar, per exemple, amb els robatoris, cosa impossible amb una justícia que, d'altra banda, sempre és imperfecta". Per la seva banda, Sols ha assegurat que "la justícia està molt tocada políticament, sobretot perquè els seus òrgans depenen dels polítics, com és el cas del Consell General del Poder Judicial". En general els casos de corrupció que afecten la vida política i que posen ara més a prova la credibilitat de la justícia ha estat el tema del programa.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 15 de novembre.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció