En directe

El Rosari

PROGRAMES

"La corrupció va lligada a l'essència del capitalisme i del lucre"

L'economista i activista social Arcadi Oliveres i l'advocat i exdiputat d'Unió Toni Picó, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la corrupció que esquitxa diversos…

7 desembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
L'economista i activista social Arcadi Oliveres i l'advocat i exdiputat d'Unió Toni Picó, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la corrupció que esquitxa diversos dirigents i que marca massa sovint la dinàmica política a Espanya. Arcadi Oliveres ha dit que "la corrupció va lligada no tant a partits polítics sinó a l'essència del capitalisme, que busca el lucre, el benefici i la màxima capacitat de generar diners". En aquesta línia, ha afegit que, "mentre es prediqui que el sistema de guany ha de ser vigent a tot arreu, i s'ensenyi a tothom des de la infantesa, sempre hi haurà qui caurà en la temptació de buscar maneres fosques o trampes per fer-ho". Finalment, ha conclòs que "no és fàcil eliminar aquest problema, que es dona en àmbits polítics i partits diferents"
En un altre moment, l'economista ha dit, com a exemple, que "José Manuel Durao Barroso, després de deixar la presidència de la Comissió Europea, se'n va anar a la banca de negocis Goldman Sachs, la més important del món, que ha comès més de 200 delictes segons destaca un llibre de 150 pàgines". Per la seva banda, Toni Picó ha dit que "la corrupció no té a veure amb el creixent qüestionament del marc constitucional actual, perquè la Constitució s'ha de reformar, com passa en altres estats de la Unió Europea, però no va per aquí". A més, l'advocat i també exdiputat ha assegurat que, "si hi ha casos de corrupció, hi ha d'haver una reacció, segurament política, però tenint present que hi hagi capacitat de redimir la persona que ha estat acusada".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 7 de desembre.

Com a exemples, han sortit en el col·loqui els casos de María Dolores de Cospedal (per les converses amb el comissari Villarejo), els EROs falsos d’Andalusia (esquivats per l’avançament electoral de Susana Díaz), la tesi doctoral de Pedro Sánchez (que vol investigar ara el Senat), la multa de 30.000 euros al ministre Josep Borrell per la informació privilegiada d’Abengoa i molts altres. Cal recordar igualment que la primera sentència de la Gürtel va provocar ara fa mig any la coneguda moció de censura i, amb sorpresa de tothom, la caiguda del govern de Mariano Rajoy i l’arribada de Sánchez al poder. La corrupció va més enllà d’aquell punt d’inflexió.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció