En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

"La credibilitat del poder judicial sempre està en joc"

La credibilitat del poder judicial està disminuint perquè la gent no hi confia tant en aquesta justícia. Per aquest motiu,  molts es pregunten com es…

22 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La credibilitat del poder judicial està disminuint perquè la gent no hi confia tant en aquesta justícia. Per aquest motiu,  molts es pregunten com es possible que, després dels delictes comesos, molts personatges públics no vagin a la presó o tinguin menys condemna que la que haurien de tenir. Han aprofundit en aquesta qüestió, aquest dijous des del programa El Mirador de l’actualitat,  els advocats Lluís Batlló Xavier PuigdolleresBatlló s’ha centrat en el fet que “no s’ha d’enviar necessàriament a la justícia determinats asumptes que es poden solucionar al jutjat”. Puigdollers ha destacat que “no és pot acceptar que el judici per un cas particular trigui 10 anys a resoldre's”.

Batlló ha qüestionat que, des de l'opinió pública, es culpi l'acusat i es faci una "justícia paral·lela", en aquest sentit ha assegurat que “un jutge només pot culpar un home si s’ha provat que és culpable”. S’ha discutit també a partir de la pregunta si la llei és recta i directa o si pot admitir variacions. En aquest sentit, Puigdolleres ha afegit que "els principis han d’estar regits per aquestes lleis, tot i que de vegades la regulació  canvia i això no hauria de passar”.

Durant el programa, s’ha parlat també de les sentències dels tribunals, tant del Suprem com del Superior de Justícia, en què no s'ha condemnat els responsables del 9N del delicte de prevaricació. Puigdollers ha destacat les "contradiccions del Tribunal Superior de Justícia, en relació a aquest tema, ja què en un primer moment aquest tribunal no volia acusar  Mas, Ortega i Rigau d’aquest delicte". Finalment s’ha reflexionat sobre la politització de la justícia i la possibilitat que sigui més justa en algunes ocasions. Per aquest motiu, Batlló ha subratllat que “s’hauria de separar el poder judicial de la política, ja que avui dia està tot molt polititzat”.

Es pot escoltar EL MIRADOR del 23 de març AQUÍ

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció