En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

"La creu ho explica tot", diu el predicador del Papa

El Papa i la Cúria Romana han escoltat aquest dijous una interessant meditació del predicador dels Exercicis Quaresmals, a la localitat italiana d’Ariccia. El franciscà…

9 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa i la Cúria Romana han escoltat aquest dijous una interessant meditació del predicador dels Exercicis Quaresmals, a la localitat italiana d’Ariccia. El franciscà Giulio Michelini ha assegurat que "la mort de Jesús és humanament veritable i ens invita a entendre el misteri i l’escàndol de la creu". El franciscà que dirigeix aquests dies els exercicis del Papa s’ha aturat a analitzar la mirada d’amor profund que tots podem dedicar a Jesús crucificat. En una reflexió sobre la mort del Messies a partir de l’evangelista Mateu, ha recordat que és autèntica, i ha comentat el que representa en el nostre temps la imatge de "Crist invocant el Pare, que calla, i expressant la feblesa de l’abandonament".
Michelini ha destacat la dimensió d’escàndol que aporta la mort de Jesús a la creu, una tortura amb totes les humiliacions i sense que la víctima, el fill de Déu, pugui explicar res en aquell moment. Això sí, ha afegit que "naturalment sabem que la creu ho explica tot, però Jesús no pot dir res perquè està cridant el Pare i no pas Elies". Giulio Michelini ha recordat que "la mort de Jesús es produeix finalment pel cop de llança d’un soldat", i que "la sang d’aquest martiri és el perdó dels pecats". El predicador ha fet una crida general als creients perquè "es preguntin si, a causa dels propis tancaments o per l’orgull, no entenem els altres i no sabem comunicar-los la fe i la presència de Déu en les nostres vides".

Intenció del Papa comentada per Frédéric Fornos
D'altra banda, a partir de la intenció del Papa per al mes de març "pels cristians perseguits, perquè experimentin el suport de tota l'Església, mitjançant la pregària i l'ajuda material" i davant "la dramàtica situació de nombrosos cristians en el món", el director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa i del Moviment Eucarístic Juvenil (MEJ), el jesuïta FrédéricFornos, ha assegurat que es tracta d’una intenció "de màxima urgència". "Es refereix a una situació de la qual sentim sovint a parlar, i és motiu d'una intenció delicada davant el silenci dels mitjans de comunicació", ha comentat. També ha destacat que en molts països del món hi ha persecucions, cosa que engrandeix el problema i la preocupació universal. En aquest sentit, Fornos ha posat com a exemple "les nombroses esglésies destruïdes a l'Iraq".
L'índex Mundial 2017 de l'organització protestant Portes Obertes, parla de 215 milions de cristians perseguits, amb diversos graus, en 50 països. Finalment el director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha recordat que Francesc, aquest mes de març, es refereix a l'ecumenisme de la sang, i ha assegurat que, "quan els terroristes o les potències mundials persegueixen les minories cristianes o als cristians no es pregunten si són luterans, ortodoxos catòlics,reformats o pentecostals". Finalment, Fornos ha lamentat que sempre hi ha hagut persecucions, des dels temps de Jesús, alhora que ha recomanat llegir l’exhortació Evangelii Gaudium, per assumir millor el compromís de germanor amb els cristians perseguits.
Entrevista al setmanari alemany Die Zeit
Finalment destaquem que el Sant Pare repassa, en una entrevista al setmanari alemany Die Zeit, diferents temes actuals i personals, des dels seus propers viatges fins als pronunciaments crítics amb ell dins l'Església, passant per la recent crisi amb la renovació de la cúpula de l'Orde de Malta i els populismes, que qualifica de "dolents". Francesc assegura que no es considera "un home excepcional, sinó un pecador que fa el que pot"
Sobre el seu estil en el govern de l'Església, el pontífex assegura que comprèn i respecta "els qui no comparteixen la manera d'actuar" que té. A més de qualificar de "gran problema la crisi de vocacions sacerdotals", diu que "el celibat opcional no és la solució". En un altre moment, el Papa comenta que li "fa mal l'Església que no dóna testimoni de fidelitat a l'evangeli". Pel que fa als propers viatges, recorda que anirà a l'Índia, Bangladesh, Colòmbia i Fàtima (Portugal), alhora que estudia un viatge a Egipte i al Sudan del Sud, tot i que aquesta última opció és del tot improbable, segons admet.
.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 9 de març.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció