En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

La creu triomfant corona la façana de la Passió de la Sagrada Família

Després d’haver acabat l’hort i la pedrera i d’havercol·locat el grup escultòric del sepulcre buit, els treballadors de la SagradaFamília han instal·lat aquest dilluns a…

3 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Després d’haver acabat l’hort i la pedrera i d’havercol·locat el grup escultòric del sepulcre buit, els treballadors de la SagradaFamília han instal·lat aquest dilluns a la façana de la Passió de la basílicala creu de la victòria sobre la mort.

Es tracta d’una peça feta amb pedra tesada quemesura 7,5 metres d’altura i pesa 18 tones, i que ja va incloure Antoni Gaudíen el primer croquis de la façana fet el 1892. Seguint les indicacions delstextos escrits pels col·laboradors directes del mateix Gaudí, al peu de la creus’hi col·locaran de manera figurativa tres àngels que ja ha dissenyat l’escultorLau Feliu: un aixeca les mans enlairant la creu, l’altre mostra la seva estimaacaronant-la, i el tercer és agenollat i aixeca amb la mà el calze de la sang al’alçada de la base de la creu. Per col·locar-la a la seva ubicació actual, a30 metres d’altura, els operaris han hagut de tallar el trànsit del carrerSardenya durant unes hores per posar-hi una grua, en el que ha estat unaoperació que els mateixos treballadors han considerat un “veritable repte”.

La creu triomfant

Una de les principals característiques de lafaçana de la Passió i de tot el projecte del temple en general és la sevamarcada composició ascendent. Per aquest motiu aquesta creu, que és denaturalesa triomfal i es representa sense Crist, assenyala de manera directa cap al Cristressuscitat situat just a la part superior. Es tracta d’una creu que simbolitzala victòria sobre la mort, ja que està situada damunt del sepulcre i a la vegadaés la línia més elevada que assenyala cap al Crist ressuscitat.

La instal·lació d’aquesta creu gloriosa és unamostra més que les obres de la basílica de la Sagrada Família avancen a bonritme, i ara ja només queden un 30% dels treballs per finalitzar-la. Tot iaixò, els responsables de l’obra ja han anunciat en nombroses ocasions que noestarà acabada abans del 2026.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024