En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La creu triomfant corona la façana de la Passió de la Sagrada Família

Després d’haver acabat l’hort i la pedrera i d’havercol·locat el grup escultòric del sepulcre buit, els treballadors de la SagradaFamília han instal·lat aquest dilluns a…

3 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Després d’haver acabat l’hort i la pedrera i d’havercol·locat el grup escultòric del sepulcre buit, els treballadors de la SagradaFamília han instal·lat aquest dilluns a la façana de la Passió de la basílicala creu de la victòria sobre la mort.

Es tracta d’una peça feta amb pedra tesada quemesura 7,5 metres d’altura i pesa 18 tones, i que ja va incloure Antoni Gaudíen el primer croquis de la façana fet el 1892. Seguint les indicacions delstextos escrits pels col·laboradors directes del mateix Gaudí, al peu de la creus’hi col·locaran de manera figurativa tres àngels que ja ha dissenyat l’escultorLau Feliu: un aixeca les mans enlairant la creu, l’altre mostra la seva estimaacaronant-la, i el tercer és agenollat i aixeca amb la mà el calze de la sang al’alçada de la base de la creu. Per col·locar-la a la seva ubicació actual, a30 metres d’altura, els operaris han hagut de tallar el trànsit del carrerSardenya durant unes hores per posar-hi una grua, en el que ha estat unaoperació que els mateixos treballadors han considerat un “veritable repte”.

La creu triomfant

Una de les principals característiques de lafaçana de la Passió i de tot el projecte del temple en general és la sevamarcada composició ascendent. Per aquest motiu aquesta creu, que és denaturalesa triomfal i es representa sense Crist, assenyala de manera directa cap al Cristressuscitat situat just a la part superior. Es tracta d’una creu que simbolitzala victòria sobre la mort, ja que està situada damunt del sepulcre i a la vegadaés la línia més elevada que assenyala cap al Crist ressuscitat.

La instal·lació d’aquesta creu gloriosa és unamostra més que les obres de la basílica de la Sagrada Família avancen a bonritme, i ara ja només queden un 30% dels treballs per finalitzar-la. Tot iaixò, els responsables de l’obra ja han anunciat en nombroses ocasions que noestarà acabada abans del 2026.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció