En directe

La Missa de cada dia

POLÍTICA

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es mostra escèptica pel traspàs de Rodalies a Lleida

Sobre la llei audiovisual i la protecció del català demana tranquil·litat, perquè "si hi ha un partit que ha defensat el plurilingüisme i la plurinacionalitat és el PSOE".

20 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: ACN

La màxima representant del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, té dubtes sobre la materialització del traspàs de Renfe a Lleida que ahir va anunciar el vicepresident català Jordi Puigneró. En una entrevista al programa 'El Matí, de Ràdio Estel', Cunillera recorda que aquest traspàs ja el va anunciar l'any passat el conseller Damià Calvet i per això no li va "commoure". "Tant de bo sigui veritat i es faci un bon servei", ha expressat la delegada, que considera que abans d'operar aquest servei "cal un estudi previ" que "suposa" que la Generalitat ha fet, però que Cunillera "no ha vist".

Sobre les negociacions dels Pressupostos Generals de l'Estat, la delegada ha demanat als partits el màxim consens per aprovar-los, ja que d'aquesta manera "serà més fàcil desenvolupar-los". Respecte a això, també ha comentat que fins que no tirin endavant els pressupostos "no podem parlar de partides específiques".

Llei audiovisual

Referent a l'esborrany de la llei de l'audiovisual i sobre els dubtes de la Generalitat que aquesta llei protegeixi el català, Teresa Cunillera ha demanat tranquil·litat, perquè "si hi ha un partit que ha defensat el plurilingüisme i la plurinacionalitat és el PSOE". A més, ha reafirmat el compromís del govern d'escoltar tothom un cop comenci la tramitació de la llei al Congrés, com ja va matisar el ministre de cultura, Miquel Iceta, fa unes setmanes.

Final d'ETA

Cunillera també ha parlat sobre la declaració de l'esquerra abertzale que lamentava el dolor de les víctimes, coincidint amb els deu anys de la fi d'ETA. En aquest sentit, la delegada del govern la considera "tèbia" i creu que "s'ha quedat curta". De fet, assenyala que cal una posició "més clara, més ferma i més contundent" i ha fet una crida als partits polítics a "no utilitzar les víctimes" si es vol emprendre el camí de la reparació.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció