En directe

Plusvàlua dones

POLÍTICA

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es mostra escèptica pel traspàs de Rodalies a Lleida

Sobre la llei audiovisual i la protecció del català demana tranquil·litat, perquè "si hi ha un partit que ha defensat el plurilingüisme i la plurinacionalitat és el PSOE".

20 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: ACN

La màxima representant del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, té dubtes sobre la materialització del traspàs de Renfe a Lleida que ahir va anunciar el vicepresident català Jordi Puigneró. En una entrevista al programa 'El Matí, de Ràdio Estel', Cunillera recorda que aquest traspàs ja el va anunciar l'any passat el conseller Damià Calvet i per això no li va "commoure". "Tant de bo sigui veritat i es faci un bon servei", ha expressat la delegada, que considera que abans d'operar aquest servei "cal un estudi previ" que "suposa" que la Generalitat ha fet, però que Cunillera "no ha vist".

Sobre les negociacions dels Pressupostos Generals de l'Estat, la delegada ha demanat als partits el màxim consens per aprovar-los, ja que d'aquesta manera "serà més fàcil desenvolupar-los". Respecte a això, també ha comentat que fins que no tirin endavant els pressupostos "no podem parlar de partides específiques".

Llei audiovisual

Referent a l'esborrany de la llei de l'audiovisual i sobre els dubtes de la Generalitat que aquesta llei protegeixi el català, Teresa Cunillera ha demanat tranquil·litat, perquè "si hi ha un partit que ha defensat el plurilingüisme i la plurinacionalitat és el PSOE". A més, ha reafirmat el compromís del govern d'escoltar tothom un cop comenci la tramitació de la llei al Congrés, com ja va matisar el ministre de cultura, Miquel Iceta, fa unes setmanes.

Final d'ETA

Cunillera també ha parlat sobre la declaració de l'esquerra abertzale que lamentava el dolor de les víctimes, coincidint amb els deu anys de la fi d'ETA. En aquest sentit, la delegada del govern la considera "tèbia" i creu que "s'ha quedat curta". De fet, assenyala que cal una posició "més clara, més ferma i més contundent" i ha fet una crida als partits polítics a "no utilitzar les víctimes" si es vol emprendre el camí de la reparació.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció