En directe

La Caravana

PROGRAMES

"La democràcia s'està empobrint amb la pèrdua de la paraula"

Lluís Batlló, advocat penalista, Jordi López Camps, exdirector general d'Afers Religiosos, Daniel Arasa, periodista i president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Joan Capdevila, diputat d'Esquerra…

28 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Jordi López Camps, exdirector general d'Afers Religiosos, Daniel Arasa, periodista i president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Joan Capdevila, diputat d'Esquerra al Congrés, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la crisi de credibilitat que pateix la vida política arran dels últims episodis d’excessos verbals i fins i tot atacs personals en el debat parlamentari i en altres declaracions públiques de diversos dirigents. López Camps ha destacat que "l'actuació de Gabriel Rufián i la resposta de Josep Borrell (ara fa uns dies) mostra l'arrel de fons, que és que la política ha entrat en un pendent d'insults i desqualificacions que converteix aquesta picabaralla en anècdota". En la mateixa línia, ha afegit que "estem en una situació molt crítica perquè la democràcia s'està empobrint a marxes forçades, amb la corrupció que contamina i colonitza alguns espais, amb l'ús del gest i de l'escàndol, amb les discussions tavernàries o amb les baralles de pati d'escola, cosa que evidencia la pèrdua de la paraula, el Logos, que havia permès raonar i debatre". 

Daniel Arasa ha dit que "el desprestigi de la política és molt gran abans d'aquesta última escalada, com es demostra amb els temes de corrupció de la Gürtel del PP, els EROs d'Andalusia o el 3 per cent a Catalunya, tot i que això no afecta la majoria dels política". Ha lamentat que "la política se centra sovint en l'ego, cosa que fa que sovint no es tracti necessàriament de guanyar diners, sinó servir només els interessos del partit, no pas els generals, i això afecta totes les tendències". Lluís Batlló ha destacat que "les xarxes, particularment el Twitter, són marc de missatges que són ficar la pota". També ha recordat que "l'educació ha d'existir més enllà del conflicte que hi pot haver, i ara s'ataca més la persona que no pas la idea, com passava abans". I en l'inici del col·loqui, el diputat d'Esquerra al Congrés Joan Capdevila ha explicat l'incident de la setmana passada a la cambra baixa, i ha acusat el ministre Josep Borrell de "mentir en inventar-se uns fets que no s'han provat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 de novembre.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció