En directe

Trotamundos

POLÍTICA

“La destitució de Pérez de los Cobos ha estat una barbaritat”

El Ministeri de l'Interior comunicava dilluns la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil. Havia estat…

26 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
El Ministeri de l'Interior comunicava dilluns la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil. Havia estat el màxim responsable del desplegament policial a Catalunya durant el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. També hem conegut aquest dimarts que Laurentino Ceña, fins ara Director Operatiu Adjunt (DAO) de la Guàrdia Civil i número dos d'aquest cos armat, ha presentat la seva dimissió. L'analista i periodista Manuel Milián Mestre ha dit que “és una barbaritat el que ha fet el govern amb la destitució de Pérez de los Cobos”. En una entrevista al programa El Mirador de l’Actualitat, Milián Mestre ha explicat que “se li volia exigir que revelés el contingut del seu informe, cosa que és delicte". En altres paraules, ha assegurat que, des del govern de Pedro Sánchez, "van demanar al coronel que cometés un delicte, que no podia fer, perquè ell havia realitzat un treball per mandat judicial, i això ha de quedar en secret”. En aquesta línia, l'escriptor ha afegit que Pérez de los Cobos, amb aquesta reacció, “ha actuat amb responsabilitat”.
El periodista ha apuntat que “aquestes accions tindran conseqüències, perquè no es podia saber de cap manera el contingut de l'informe”. Igualment ha comentat que “cal tenir cura amb les destitucions dels militars perquè poden tenir conseqüències greus”, tot i que ha aclarit que “aquests conflictes no fan perillar la democràcia, sinó que agreugen els propis conflictes”. A més, Milián Mestre ha dit que “els tres poders de la democràcia (legislatiu, executiu i judicial) no es poden interferir entre ells, i estem vivint interferències molt grosses, en aquest moment”. També ha afegit que “les persones poden ser discutibles però les institucions han de ser indiscutibles”.
En un altre moment, Manuel Milián ha dit que la destitució és la conseqüència “d’una interferència greu del executiu sobre el poder judicial” i que aquesta "és una actitud típicament veneçolana, la d’utilitzar la justícia en benefici del govern”. Finalment, l’analista s'ha referit a la gestió governamental de la pandèmia, per lamentar que “la justícia té motius per estar molt preocupada, perquè l'allau de querelles i reivindicacions serà molt gran”. L'analista, a més, ha valorat la tasca dels mitjans de comunicació, i ha dit que “la televisió ens ha venut una pandèmia alegre i sense imatges de morts”. El periodista ha conclòs que “les tècniques de desinformació, que han estat molt fortes, han provocat l’edulcoració de la realitat”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 26 de març

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció