En directe

Sense distància

POLÍTICA

“La destitució de Pérez de los Cobos ha estat una barbaritat”

El Ministeri de l'Interior comunicava dilluns la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil. Havia estat…

26 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
El Ministeri de l'Interior comunicava dilluns la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil. Havia estat el màxim responsable del desplegament policial a Catalunya durant el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. També hem conegut aquest dimarts que Laurentino Ceña, fins ara Director Operatiu Adjunt (DAO) de la Guàrdia Civil i número dos d'aquest cos armat, ha presentat la seva dimissió. L'analista i periodista Manuel Milián Mestre ha dit que “és una barbaritat el que ha fet el govern amb la destitució de Pérez de los Cobos”. En una entrevista al programa El Mirador de l’Actualitat, Milián Mestre ha explicat que “se li volia exigir que revelés el contingut del seu informe, cosa que és delicte". En altres paraules, ha assegurat que, des del govern de Pedro Sánchez, "van demanar al coronel que cometés un delicte, que no podia fer, perquè ell havia realitzat un treball per mandat judicial, i això ha de quedar en secret”. En aquesta línia, l'escriptor ha afegit que Pérez de los Cobos, amb aquesta reacció, “ha actuat amb responsabilitat”.
El periodista ha apuntat que “aquestes accions tindran conseqüències, perquè no es podia saber de cap manera el contingut de l'informe”. Igualment ha comentat que “cal tenir cura amb les destitucions dels militars perquè poden tenir conseqüències greus”, tot i que ha aclarit que “aquests conflictes no fan perillar la democràcia, sinó que agreugen els propis conflictes”. A més, Milián Mestre ha dit que “els tres poders de la democràcia (legislatiu, executiu i judicial) no es poden interferir entre ells, i estem vivint interferències molt grosses, en aquest moment”. També ha afegit que “les persones poden ser discutibles però les institucions han de ser indiscutibles”.
En un altre moment, Manuel Milián ha dit que la destitució és la conseqüència “d’una interferència greu del executiu sobre el poder judicial” i que aquesta "és una actitud típicament veneçolana, la d’utilitzar la justícia en benefici del govern”. Finalment, l’analista s'ha referit a la gestió governamental de la pandèmia, per lamentar que “la justícia té motius per estar molt preocupada, perquè l'allau de querelles i reivindicacions serà molt gran”. L'analista, a més, ha valorat la tasca dels mitjans de comunicació, i ha dit que “la televisió ens ha venut una pandèmia alegre i sense imatges de morts”. El periodista ha conclòs que “les tècniques de desinformació, que han estat molt fortes, han provocat l’edulcoració de la realitat”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 26 de març

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció