En directe

Sense distància

POLÍTICA

“La diferenciació entre certes àrees sanitàries era absurda”

Les regions sanitàries de Barcelona ciutat, l'Àrea Metropolitana nord i la sud són una sola regió sanitària des d’aquest dilluns, 1 de juny. El Ministeri…

2 juny 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Les regions sanitàries de Barcelona ciutat, l'Àrea Metropolitana nord i la sud són una sola regió sanitària des d’aquest dilluns, 1 de juny. El Ministeri de Sanitat va acceptar la proposta de la Generalitat d'unificar les tres regions després de la pressió de diversos ajuntaments, entre ells el de l'Hospitalet de Llobregat. Núria Marín, alcaldessa d’aquesta ciutat i presidenta de la Diputació de Barcelona, ha valorat positivament aquesta decisió, i ha dit que “era impossible fer entendre a una persona que no podia creuar el carrer per anar a comprar el pa, pel fet de tractar-se d'una regió sanitària diferent”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, l’alcaldessa també ha dit que la diferenciació “era absurda, i molt difícil de complir, no perquè la gent no volgués, sinó perquè, a més, no sabia que s'estava incomplint aquesta limitació, molt complicada de dur a terme”.
Marín ha recordat la dificultat afegida amb els desplaçaments en transport públic, perquè “és complicat controlar que una persona agafi el metro a l’Hospitalet i no pugui baixar a Badalona”. Tot i així, ha felicitat els veïns del seu municipi, “que han complert les normes per aconseguir que la pandèmia no vagi a més”. L'alcaldessa de l'Hospitalet ha explicat les accions que s’estan portant a terme en aquest punt de la desescalada, concretament que, des de l’Ajuntament, “s'està treballant per aquest moment en què ja comencem a veure els espais públics una mica més plens”. Sobre mesures concretes, ha dit que “s'han senyalitzant els carrers perquè els veïns mirin d’anar per la vorera dreta, per evitar creuaments i mantenir el distanciament social, com també per donar fluïdesa de pas per als vianants als semàfors". En la mateixa línia, ha afegit que "es tallaran avingudes per donar més espais, sobretot per als nens”. A nivell més general, ha recordat que, “des de fa 50 anys, des de l’etapa franquista, s'hi estan treballs per modernitzar la ciutat”.
En un altre moment, Núria Marín s'ha referit a la gestió del govern espanyol davant l'actual crisi sanitària. L'alcaldessa de l'Hospitalet l'ha valorada molt positivament, tenint en compte que “no és gens fàcil gestionar una crisi sanitària tan extraordinària”. En aquest sentit, la també presidenta de la Diputació de Barcelona ha transmès un missatge d’unitat, quan ha dit que “és el moment de treballar plegats, d'evitar les baralles i de ser eficients i eficaços, en benefici de la seguretat sanitària”. Igualment ha destacat que “cal escoltar també els col·lectius que ho estan passant pitjor en aquesta situació, que tenen nom i cognoms i que han viscut moments molt difícils”.
L'alcaldessa, també dirigent del Partit dels Socialistes de Catalunya i guanyadora de les últimes eleccions municipals a l'Hospitalet per majoria absoluta, ha defensat el paper de la Diputació. Concretament ha explicat que “la crisi ha estat una oportunitat" per demostrar que la institució supramunicipal "es preocupa pels el veïns, els ajuntaments i els municipis”. A més, ha afegit que “s'ha treballat per als sanitaris i les persones de les forces de seguretat, com també per a neteja i els cementiris, i s'està al servei de la Generalitat en tot moment”. Finalment, arran de la decisió del Suprem i la sentència que prohibeix que onegi cap bandera no oficial en edificis públics, Marín ha dit que “els símbols ens han d’unir i no separar” i que “les institucions han de representar tothom".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 2 de juny

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció