En directe

El diumenge a Montserrat

RÀDIO ESTEL

La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat mira al futur amb diverses línies de treball, un cop celebrats els 10 anys

La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat va cloure diumenge passat els actes pel seu 10è aniversari, amb una tarda festiva a Montserrat. La delegada…

19 maig 2015

Redacció

Comparteix
La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat va cloure diumenge passat els actes pel seu 10è aniversari, amb una tarda festiva a Montserrat. La delegada de Mitjans de Comunicació d'aquest bisbat, Amparo Gómez, ha destacat la dimensió festiva de la celebració, "després d'un procés participatiu que s'obria al setembre passat, tot just quan es van complir els 10 anys, i que va donar pas a la distribució d'unes preguntes que s'han lliurat al gener i ara s'han presentat en aquesta celebració a la Basílica de la patrona de Catalunya". En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, la delegada ha explicat que "els eixos de treball i les prioritats de futur, expressades pel poble de Déu a l'Església diocesana, parteixen de l'exhortació Evangelii Gaudium del Papa Francesc, posant èmfasi en temes que van des de les oportunitats que ofereixen els sagraments d'iniciació cristiana fins al compromís caritatiu amb els més necessitats i passant per la formació, la pastoral familiar, els grups d'espiritualitat i altres aspectes de la vida de les comunitats".
Amparo Gómez, d'altra banda, ha destacat que, en la trobada festiva d'aquest diumenge, el bisbe Agustí Cortés va presidir l'Eucaristia, concelebrada per la comunitat benedictina a la Basílica de Santa Maria. Durant la celebració, es van fer públics oficialment els principals punts a partir dels quals la diòcesi treballarà els propers anys. També es va col·locar per primera vegada l'escut del nou Bisbat al costat de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. "Hi faltaven els de Sant Feliu i Terrassa, i ara ja hi són tots després de la divisió de l'antiga arxidiòcesi de Barcelona", ha comentat la delegada de Mitjans de Comunicació. El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, amb els actes d'aquests mesos pel desè aniversari, ha completat "la creació d'estructures pròpies, entre elles Càritas, el Tribunal Eclesiàstic i altres organismes que ja la configuren plenament com a diòcesi", ha afegit Amparo Gómez.
La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat va néixer el 15 de juny de 2004, amb el decret de Joan Pau II que establia la partició de Barcelona en tres noves seus, amb els nomenaments de nous pastors: Lluís Martínez Sistach a Barcelona, Josep-Àngel Saiz a Terrassa i Agustí Cortes a Sant Feliu. L'Església local santfeliuenca, amb gran diversitat territorial i social, inclou les comarques del Baix Llobregat, una part de l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf. Ara ha culminat, amb la festa de diumenge passat a Montserrat, totes les celebracions pels 10 anys.
Es pot escoltar aquí (minut 33'00") tota l'entrevista a Amparo Gómez.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció