En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"La dona encara està molt discriminada socialment"

La dignitat i la igualtat de les dones en relació amb els homes, tema que afecta la nostra societat, ha estat la qüestió central aquest…

8 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La dignitat i la igualtat de les dones en relació amb els homes, tema que afecta la nostra societat, ha estat la qüestió central aquest dimecres en el programa el Mirador de l'actualitat. Es diu que la dona està discriminada perquè accedeix a menys llocs de responsabilitats que els homes. Mònica Costa, consultora de Comunicació, Carla Gràcia, escriptora i presentadora del programa Plusvàlua a Ràdio Estel, Teresa Carreras, directora d’una revista digital amb perspectiva de gènere (La Independent) i Carme Torralva, enginyera industrial. Les quatre participants han coincidit a l'hora de constatar les poques oportunitats laborals de què disposen les dones, ja que es dóna prioritat als homes. 

Per exemple, com ha destacat Carla Gràcia, "Només 9 dones, sobre un centenar d'universitats a Espanya, són rectores", mentre que en una potència empresarial com Silicon Valley una de quatre empreses disposa d’una dona. Continuant en aquesta línea, Carreras ha afirmat que  "hi ha poques dones que avui dia tinguin un bon lloc de feina". Gràcia, per la seva banda, ha destacat  que "el problema, en moltes ocasions, ve quan una dona vol tenir un fill, perquè les decisions canvien". Costa també ha defensat aquesta teoria i ha dit que "en un lloc de feina, posen més dificultats a una dona quan és baixa per maternitat que no pas a un home".


Un altre tema en què estaven totes d’acord ha estat amb el fet que haurien d’eliminar aquest dia ja que, per exemple, Carreras ha comentat que "no s'hauria fet un col·loqui de dones en aquesta data especial, si el 8 de març no hagués estat el Dia Internacional de la Dona". Torralva ha enfatitzat en aquest tema dient que "el fet que el 8 de març sigui el Dia Internacional de la Dona fa mal, perquè sovint s'oblida l'endemà". Gràcia ha tret un altre tema durant el programa, per subratllar que "avui dia la dona està sovint tractada com una cosa, un objecte, perquè no es parla de dones enginyeres o metgesses i, en canvi,  els homes sí que són recordats per les seves professions''.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador d'aquest dimecres 8 de març.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció