En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

"La fam és fruit d'una injustícia de la qual tots som responsables"

Joan Martí Llobet, president de Mans Unides a Barcelona, i Eugenio Yao, missioner combonià originari de Togo, que ha treballat en aquest país africà i…

9 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Joan Martí Llobet, president de Mans Unides a Barcelona, i Eugenio Yao, missioner combonià originari de Togo, que ha treballat en aquest país africà i també al Perú mitjançant projectes de Mans Unides, han analitzat aquest divendres la realitat de la fam al món i la necessitat. Des del programa El Mirador de l'actualitat, tots dos han coincidit en la importància d'ajudar els centenars de projectes que sosté l'ONG catòlica. Yao ha explicat que, al Perú, es va dedicar "a feines pastorals, com a rector de parròquia, mentre que a Togo la feina va estar més encaminada a la formació dels qui es preparen per ser combonians". Ara temporalment a Barcelona, es dedica "a l'animació missionera, explicant als col·legis la feina de la congregació i dinamitzant les comunitats cristianes per anunciar que no estan soles".

Martí Llobet ha explicat el missatge que Mans Unides ha volgut transmetre durant aquests tres últims anys, amb els lemes basats en la idea de "sembrar, conscienciar que la fam s'elimina amb gent compromesa i finalment ara animar tothom a compartir allò que és veritablement important". En aquesta línia, ha recordat que "la fam és fruit d'una injustícia en la qual tots tenim alguna responsabilitat, amb el menjar que llencem o amb altres causes". Sobre el Dia del Dejuni Voluntari d'aquest mateix divendres, en què es fan sovint els sopars de la fam, el president de Mans Unides ha destacat que "fer aquesta activitat permet comprovar què és passar una mica de fam perquè, amb l'activitat, es destinen uns diners equivalents a un sopar en un restaurant a aquelles persones que no tenen el mínim per menjar".

El col·loqui ha servit també per analitzar les causes de la fam al món i la necessitat de fomentar un major accés als aliments, una producció més sostenible i propostes contra la pèrdua i el malbaratament d’aliments. Aquest és precisament punt de partida de la Campanya de Mans Unides 2018, amb la qual es tanca un cicle sobre aquest tema, i ho fa amb el lema “Comparteix el que importa”. Aquest diumenge 11 de febrer, com cada any, es fa la col·lecta a totes les esglésies de Catalunya i del conjunt d'Espanya.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 9 de febrer.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció