En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La família salesiana viu els 200 anys de Don Bosco com una ocasió per fer visible que "Déu es manifesta en la joventut"

La família salesiana, arreu del món i particularment a Catalunya, està de festa aquest 2015 amb motiu dels 200 anys del naixement de Don Bosco, fundador…

15 gener 2015

Redacció

Comparteix
La família salesiana, arreu del món i particularment a Catalunya, està de festa aquest 2015 amb motiu dels 200 anys del naixement de Don Bosco, fundador de la congregació dels salesians. Amb el proper 16 d'agost com a data de referència, han començat aquesta setmana els actes commemoratius, convocats des d'ara i durant els propers mesos. És també una ocasió per viure de manera especial la festa de Sant Joan Bosco el 31 de gener. Miquel-Àngel Calavia, rector de la parròquia de Barcelona dedicada al fundador dels salesians (a la Plaça Ferran Reyes, al barri de Navas i al costat de la Meridiana), ha explicat que "ja des de fa tres anys s'està preparant la celebració, seguint el mètode preventiu que el sant va aplicar al seu oratori, com reconeixia l'escriptor i pensador agnòstic Umberto Eco"
En aquesta línia, Calavia ha recordat que "personalitat, pedagogia i espiritualitat són els eixos del carisma salesià", i ha explicat que Sant Joan Bosco "va proposar a uns nens i adolescents fundar una nova obra en un ambient difícil a finals del segle XIX, molt influït pèr corrents antireligiosos i anticristians". Miquel-Àngel Calavia ha assegurat que el carisma de Don Bosco "es basa en l'alegria i l'optimisme juvenil que ve de Crist Ressuscitat", i ha afegit que "això ell ho va convertir en missió, perquè Déu es manifesta en la joventut". El religiós ha lligat aquest fet a la "capacitat que Sant Joan  Bosco va tenir per convocar els joves, cosa que va facilitar que, el 14 de maig de 1862 a Torí, aquell carismàtic sacerdot diocesà arribés convèncer un grup de joves per fundar els salesians, en un moment de fort anticlericalisme i de pressió industrial contra el cristianisme i contra les congregacions religioses".
La realitat de la família salesiana a Catalunya és, ara també, una gran oportunitat manifestada i encarnada en la Plataforma per l'Educació Social, l'ONG Voluntariat Salesià (VOLS) i els grups d'animació juvenil, entre altres realitats. Miquel-Àngel Calavia ha dit que això ha estat possible "gràcies al funcionament del binomi educació-evangelització". 
A la Parròquia de Sant Joan Bosco de Barcelona, hi haurà diferents activitats des del 25 de gener fins al 6 de febrer. Entre els actes convocats, que es poden trobar a la web dels salesians a Catalunya, destaquen una projecció cinematogràfica sobre Sant Felip Neri (25 de gener), una trobada de joves amb Missa posterior presidida pel bisbe Sebastià Taltavull i un concert de gospel (31 de gener), així com un sopar solidari a benefici d'un projecte de VOLS al Togo (6 de febrer). "Com Don Bosco, amb els joves i per als joves" és, d'altra banda, el lema d'una estrena (cartell commemoratiu) que també serveix de títol per a un escrit de l'actual rector major dels salesians, l'espanyol Ángel Fernández Artime.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'30") tota l'entrevista a Miquel-Àngel Calavia.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció