En directe

Temps de benestar

RÀDIO ESTEL

La festa de Sant Jaume, oportunitat per convocar els pelegrins del Camí, segons l'Associació d'Amics de l'Apòstol

La festa de l'apòstol Sant Jaume reunirà aquest dissabte, com cada 25 de juliol, nombrosos devots i creients catalans. A l'església romànica de Sant Pau…

23 juliol 2015

Redacció

Comparteix
La festa de l'apòstol Sant Jaume reunirà aquest dissabte, com cada 25 de juliol, nombrosos devots i creients catalans. A l'església romànica de Sant Pau del Camp, a Barcelona, se celebrarà a les 20.00 hores una Eucaristia especialment pensada per a pelegrins, organitzada per l'Associació d'Amics de l'Apòstol i del Camí de Sant Jaume. El president d'aquesta entitat, Ramiro Arca, ha destacat aquest dijous, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "la benedicció dels pelegrins, amb les seves credencials i els seus símbols, és un moment especialment rellevant" dins una celebració oberta a tothom. En aquesta línia, ha recordat que Sant Jaume és un referent universal: "És el primer apòstol venerat i amb esglésies dedicades a la Península Ibèrica".
Ramiro Arca ha explicat que "aquest any s'ha aconseguit que l'arxidiòcesi de Santiago de Compostel·la reservi un espai, en totes les celebracions, per als pelegrins, una responsabilitat del Capítol" de  la seu gallega. El president de l'Associació d'Amics de l'Apòstol i del Camí de Sant Jaume a Barcelona, a més, ha subratllat "la importància i la profunditat d'un Congrés Mundial Jacobeu, celebrat a principis de juny a Compostel·la, una trobada que ha demostrat que Sant Jaume no té fronteres". Arca ha afegit, finalment, que "la festa del  25 de juliol és cada any una oportunitat per reivindicar i demanar que el dia torni a ser festiu".
Es pot escoltar aquí (minut 31'00") tota l'entrevista a Ramiro Arca.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció