En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La festa de Sant Jaume, oportunitat per convocar els pelegrins del Camí, segons l'Associació d'Amics de l'Apòstol

La festa de l'apòstol Sant Jaume reunirà aquest dissabte, com cada 25 de juliol, nombrosos devots i creients catalans. A l'església romànica de Sant Pau…

23 juliol 2015

Redacció

Comparteix
La festa de l'apòstol Sant Jaume reunirà aquest dissabte, com cada 25 de juliol, nombrosos devots i creients catalans. A l'església romànica de Sant Pau del Camp, a Barcelona, se celebrarà a les 20.00 hores una Eucaristia especialment pensada per a pelegrins, organitzada per l'Associació d'Amics de l'Apòstol i del Camí de Sant Jaume. El president d'aquesta entitat, Ramiro Arca, ha destacat aquest dijous, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "la benedicció dels pelegrins, amb les seves credencials i els seus símbols, és un moment especialment rellevant" dins una celebració oberta a tothom. En aquesta línia, ha recordat que Sant Jaume és un referent universal: "És el primer apòstol venerat i amb esglésies dedicades a la Península Ibèrica".
Ramiro Arca ha explicat que "aquest any s'ha aconseguit que l'arxidiòcesi de Santiago de Compostel·la reservi un espai, en totes les celebracions, per als pelegrins, una responsabilitat del Capítol" de  la seu gallega. El president de l'Associació d'Amics de l'Apòstol i del Camí de Sant Jaume a Barcelona, a més, ha subratllat "la importància i la profunditat d'un Congrés Mundial Jacobeu, celebrat a principis de juny a Compostel·la, una trobada que ha demostrat que Sant Jaume no té fronteres". Arca ha afegit, finalment, que "la festa del  25 de juliol és cada any una oportunitat per reivindicar i demanar que el dia torni a ser festiu".
Es pot escoltar aquí (minut 31'00") tota l'entrevista a Ramiro Arca.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció