En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

La figura de Lluís Companys és “un gran llegat de llibertat i dignitat”yarem votant i governant”

Aquest dijous es commemoren els 80 anys de l’afusellament de Lluís Companys. El programa A Primera Hora de Ràdio EStel hem parlat de la seva…

15 octubre 2020

Comparteix
Aquest dijous es commemoren els 80 anys de l’afusellament de Lluís Companys. El programa A Primera Hora de Ràdio EStel hem parlat de la seva figura amb el regidor de L’Ajuntament de Barcelona i Diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana, Ernest Maragall. 
El polític català ha remarcat “el gran llegat de llibertat i dignitat” que ens va deixar Lluís Companys, i que “avui dia encara està ben viu”. “La llibertat de Catalunya la guanyarem votant i governant” ha remarcat el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona. A més, Maragall ha assegurat que “a l’estat no l’hem desperar, sinó d’exigir”, en relació al judici i execusió de Companys.
Analitzant l’actualitat i la memòria històrica el polític català també ha dit, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, que “no s’ha fet net del que vol dir dictadura i feixisme”. “L’Estat no ha fet net, encara conté elements d’aquella època. Hi ha una continuitat de l’etapa del franquisme”, ha sentenciat.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció