En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La figura de Lluís Companys és “un gran llegat de llibertat i dignitat”yarem votant i governant”

Aquest dijous es commemoren els 80 anys de l’afusellament de Lluís Companys. El programa A Primera Hora de Ràdio EStel hem parlat de la seva…

15 octubre 2020

Comparteix
Aquest dijous es commemoren els 80 anys de l’afusellament de Lluís Companys. El programa A Primera Hora de Ràdio EStel hem parlat de la seva figura amb el regidor de L’Ajuntament de Barcelona i Diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana, Ernest Maragall. 
El polític català ha remarcat “el gran llegat de llibertat i dignitat” que ens va deixar Lluís Companys, i que “avui dia encara està ben viu”. “La llibertat de Catalunya la guanyarem votant i governant” ha remarcat el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona. A més, Maragall ha assegurat que “a l’estat no l’hem desperar, sinó d’exigir”, en relació al judici i execusió de Companys.
Analitzant l’actualitat i la memòria històrica el polític català també ha dit, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, que “no s’ha fet net del que vol dir dictadura i feixisme”. “L’Estat no ha fet net, encara conté elements d’aquella època. Hi ha una continuitat de l’etapa del franquisme”, ha sentenciat.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció