En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

La Fundació Cassià Just celebra 25 anys

«Hem anat forjant un concepte renovat de fer feina ambcol·lectius fràgils i hem obtingut resultats excel·lents: ser competitius deportes enfora i, en canvi, de portes…

5 juliol 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix

«Hem anat forjant un concepte renovat de fer feina ambcol·lectius fràgils i hem obtingut resultats excel·lents: ser competitius deportes enfora i, en canvi, de portes endins promoure l’enteniment d’humanitat itolerància cap a les persones que tenim confiades.» Així definia el qui fouabat de Montserrat, Cassià Maria Just, la Fundació que porta el seu nom i queva néixer fa 25 anys fruit de la inquietud d’un grup de professionals de lasalut mental, l’acció social i l’educació.

Tenint en compte la dificultat d’inserir sociolaboralmentles persones amb dificultats, en el camp de la malaltia mental i l’exclusiósocial, va néixer el 2005 l’empresa d’economia social Cuina Justa. D’aquestamanera, gràcies a la complicitat de molts col·lectius relacionats amb el sectorgastronòmic, Cuina Justa ha pogut assolir les dades actuals: 350 treballadors,el 70% dels quals amb fragilitat, i un volum econòmic de 6,5 milions d’euros el2018.

«La nostra raó de ser no és la gastronomia, sinó lespersones amb fragilitat», ha remarcat Josep Lluís Cleries, president de laFundació Cassià Just, però certament que «els hem pogut donar una oportunitatlaboral a través de la gastronomia, i d’una gastronomia feta amb qualitat». JosepLluís Cleries ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat amb motiu del25è aniversari de la Fundació Cassià Just. Tal com ha exposat Àlex Pujol,director general de Cuina Justa, un 87% dels ingressos prové de lacomercialització dels productes i serveis; un 11%, de l’administració pública,i un 2% d’empreses i particulars.

Així, Cuina Justa posa a disposició de particulars iempreses una àmplia cartera de serveis gastronòmics: des de la gestió decuines, passant per l’elaboració de sandvitxos, entrepans, amanides o platspreparats, fins a l’opció de càtering per a empreses i institucions. Tambédisposen d’un hort propi on cultiven productes locals i de temporada: CalTudela, un camp de 4,5 hectàrees dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, ceditper l’Ajuntament del Prat. Les aliances amb xefs de renom com Nandu Jubany o ambfirmes hoteleres com Mandarin Continental també són una ajuda tant per a laformació com la inserció dels mateixos treballadors de la Fundació.

La tasca de la Fundació Cassià Just també té un altrebenefici, en aquest cas intangible, com és el de la sensibilització social. Talcom ha destacat Àngela Jover, subdirectora general de Cuina Justa, «volem posaren valor que no es pot parlar de persones discapacitades, sinó de persones ambcapacitats diverses».

Aquest divendres el president del patronat de la fundació, Josep Lluís Cleries,  ha intervingut per parlar d'aquesta fita al programa  "A Primera Hora" de Ràdio Estel. Podeu trobar el programa AQUÍ

Més actualitat

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció