En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

La Fundació Cassià Just celebra 25 anys

«Hem anat forjant un concepte renovat de fer feina ambcol·lectius fràgils i hem obtingut resultats excel·lents: ser competitius deportes enfora i, en canvi, de portes…

5 juliol 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix

«Hem anat forjant un concepte renovat de fer feina ambcol·lectius fràgils i hem obtingut resultats excel·lents: ser competitius deportes enfora i, en canvi, de portes endins promoure l’enteniment d’humanitat itolerància cap a les persones que tenim confiades.» Així definia el qui fouabat de Montserrat, Cassià Maria Just, la Fundació que porta el seu nom i queva néixer fa 25 anys fruit de la inquietud d’un grup de professionals de lasalut mental, l’acció social i l’educació.

Tenint en compte la dificultat d’inserir sociolaboralmentles persones amb dificultats, en el camp de la malaltia mental i l’exclusiósocial, va néixer el 2005 l’empresa d’economia social Cuina Justa. D’aquestamanera, gràcies a la complicitat de molts col·lectius relacionats amb el sectorgastronòmic, Cuina Justa ha pogut assolir les dades actuals: 350 treballadors,el 70% dels quals amb fragilitat, i un volum econòmic de 6,5 milions d’euros el2018.

«La nostra raó de ser no és la gastronomia, sinó lespersones amb fragilitat», ha remarcat Josep Lluís Cleries, president de laFundació Cassià Just, però certament que «els hem pogut donar una oportunitatlaboral a través de la gastronomia, i d’una gastronomia feta amb qualitat». JosepLluís Cleries ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat amb motiu del25è aniversari de la Fundació Cassià Just. Tal com ha exposat Àlex Pujol,director general de Cuina Justa, un 87% dels ingressos prové de lacomercialització dels productes i serveis; un 11%, de l’administració pública,i un 2% d’empreses i particulars.

Així, Cuina Justa posa a disposició de particulars iempreses una àmplia cartera de serveis gastronòmics: des de la gestió decuines, passant per l’elaboració de sandvitxos, entrepans, amanides o platspreparats, fins a l’opció de càtering per a empreses i institucions. Tambédisposen d’un hort propi on cultiven productes locals i de temporada: CalTudela, un camp de 4,5 hectàrees dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, ceditper l’Ajuntament del Prat. Les aliances amb xefs de renom com Nandu Jubany o ambfirmes hoteleres com Mandarin Continental també són una ajuda tant per a laformació com la inserció dels mateixos treballadors de la Fundació.

La tasca de la Fundació Cassià Just també té un altrebenefici, en aquest cas intangible, com és el de la sensibilització social. Talcom ha destacat Àngela Jover, subdirectora general de Cuina Justa, «volem posaren valor que no es pot parlar de persones discapacitades, sinó de persones ambcapacitats diverses».

Aquest divendres el president del patronat de la fundació, Josep Lluís Cleries,  ha intervingut per parlar d'aquesta fita al programa  "A Primera Hora" de Ràdio Estel. Podeu trobar el programa AQUÍ

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció