En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

La Fundació Foment de l'Habitatge Social, de Càritas Barcelona, ha passat en 3 anys de 90 a 400 pisos gestionats

La Fundació Foment de l'Habitatge Social, vinculada a Càritas Barcelona, acaba de celebrar el seu 25è aniversari, concretament amb un acte a la capital catalana…

1 desembre 2015

Redacció

Comparteix
La Fundació Foment de l'Habitatge Social, vinculada a Càritas Barcelona, acaba de celebrar el seu 25è aniversari, concretament amb un acte a la capital catalana el dimarts 24 de novembre. En aquests tres últims anys, l'entitat ha passat de gestionar uns 90 habitatges a gairebé 400. Francesc Almacelles, director de la fundació, ha explicat aquest dimarts a Ràdio Estel que "l'entitat té com a objectiu proporcionar habitatge a famílies que no en tinguin o que estiguin en molt males condicions, per amuntegament o per la situació de la mateixa llar". En aquesta línia, ha recordat que "la situació social s'ha agreujat els últims anys, motiu pel qual Foment de l'Habitatge Social va prendre la decisió de créixer, ara ja amb 360 famílies que viuen en habitatges de l'entitat"
Francesc Almacelles ha explicat que "l'esforç s'ha centrat en la incorporació al projecte de nous habitatges que han permès els últims anys satisfer necessitats urgents". Ara fa uns dies, Foment de l'Habitatge Social feia l'acte central amb motiu dels seus 25 anys. "Sempre estem en una situació en què sembla que no s'acabarien mai les necessitats perquè, encara que intentem aconseguir habitatges, l'emergència continua", ha comentat el director de la fundació. Almacelles ha afegit que, "tot i que les famílies resideixen en els habitatges de manera temporal, amb poc més de dos anys de mitjana, sempre hi ha més necessitats amb noves famílies que hi accedeixen des de l'atenció directa de Càritas".
El director de la Fundació Foment de l'Habitatge Social ha situat també la tasca de l'entitat en la campanya que Càritas té en marxa de cara al temps d'Advent, que acaba de començar, i Nadal. "L'habibatge acaba esdevenint el nucli central al voltant de qualsevol actuació posterior, perquè permet a les famílies assentar-se, guanyar una mica de tranquil·litat i reconduir situacions que havien provocat gran angoixa", ha destacat. Almacelles, a més, ha qualificat de gran canvi el que viuen les persones beneficiades amb els serveis de la Fundació Foment de l'Habitatge Social, que té la seu a Via Laietana, 5, de Barcelona. Finalment, el director ha agraït l'ajuda de nombroses persones, "en uns casos cedint el seu habitatge i en altres, facilitant tràmits, però sempre ajudant les famílies".
Es pot escoltar AQUÍ (des del minut 36'00") tota l'entrevista a Francesc Almacelles.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció