En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Fundació Friends explica característiques i necessitats de les persones amb Síndrome d'Asperger

El dijous 18 de febrer celebrem el Día Internacional de la Síndrome d’Asperger. A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat José Llorca,…

17 febrer 2016

Comparteix
El dijous 18 de febrer celebrem el Día Internacional de la Síndrome d’Asperger. A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat José Llorca, coordinador de Lleure de la Fundació Friends, una entitat que té com a objectiu inserir en la societat als joves amb Síndrome d'Asperger: "És un tipus d'autisme: ara s'anomena Trastorn de l'Aspecte Autista, TEA", ha detallat Llorca. 
A la Fundació ajuden als joves a socialitzar-se i a accedir a estudis o llocs de treball: “Degut a aquesta dificultat per relacionar-se, molts pateixen molt bullying”, ha manifestat el coordinador José Llorca. “Els aspergers tenen una capacitat de memòria sorprenent i se'n recorden fil per randa”. Per això poden treballar, per exemple, com a guies en museus. 
L’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Friends han impulsat el projecte GUIA’M al Museu del Monestir de Sant Cugat per potenciar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social i amb necessitats especials. Aquest diumenge comença aquesta feina amb joves amb Síndrome d'Asperger.
Podeu escoltar l'entrevista a la Fundació Friends (minut 26)

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció