En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Fundació Friends explica característiques i necessitats de les persones amb Síndrome d'Asperger

El dijous 18 de febrer celebrem el Día Internacional de la Síndrome d’Asperger. A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat José Llorca,…

17 febrer 2016

Comparteix
El dijous 18 de febrer celebrem el Día Internacional de la Síndrome d’Asperger. A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat José Llorca, coordinador de Lleure de la Fundació Friends, una entitat que té com a objectiu inserir en la societat als joves amb Síndrome d'Asperger: "És un tipus d'autisme: ara s'anomena Trastorn de l'Aspecte Autista, TEA", ha detallat Llorca. 
A la Fundació ajuden als joves a socialitzar-se i a accedir a estudis o llocs de treball: “Degut a aquesta dificultat per relacionar-se, molts pateixen molt bullying”, ha manifestat el coordinador José Llorca. “Els aspergers tenen una capacitat de memòria sorprenent i se'n recorden fil per randa”. Per això poden treballar, per exemple, com a guies en museus. 
L’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Friends han impulsat el projecte GUIA’M al Museu del Monestir de Sant Cugat per potenciar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social i amb necessitats especials. Aquest diumenge comença aquesta feina amb joves amb Síndrome d'Asperger.
Podeu escoltar l'entrevista a la Fundació Friends (minut 26)

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció