En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

La Fundació Friends explica característiques i necessitats de les persones amb Síndrome d'Asperger

El dijous 18 de febrer celebrem el Día Internacional de la Síndrome d’Asperger. A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat José Llorca,…

17 febrer 2016

Comparteix
El dijous 18 de febrer celebrem el Día Internacional de la Síndrome d’Asperger. A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat José Llorca, coordinador de Lleure de la Fundació Friends, una entitat que té com a objectiu inserir en la societat als joves amb Síndrome d'Asperger: "És un tipus d'autisme: ara s'anomena Trastorn de l'Aspecte Autista, TEA", ha detallat Llorca. 
A la Fundació ajuden als joves a socialitzar-se i a accedir a estudis o llocs de treball: “Degut a aquesta dificultat per relacionar-se, molts pateixen molt bullying”, ha manifestat el coordinador José Llorca. “Els aspergers tenen una capacitat de memòria sorprenent i se'n recorden fil per randa”. Per això poden treballar, per exemple, com a guies en museus. 
L’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Friends han impulsat el projecte GUIA’M al Museu del Monestir de Sant Cugat per potenciar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social i amb necessitats especials. Aquest diumenge comença aquesta feina amb joves amb Síndrome d'Asperger.
Podeu escoltar l'entrevista a la Fundació Friends (minut 26)

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024