En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Fundació Pare Esqué reconeix el treball que desenvolupen els infants dins l'educació en valors

La Fundació Pare Esqué, que és el resultat del compromís apostòlic del claretià Manuel Esqué, segueix treballant actualment per fer realitat l'esperit del seu impulsor…

10 juny 2015

Redacció

Comparteix
La Fundació Pare Esqué, que és el resultat del compromís apostòlic del claretià Manuel Esqué, segueix treballant actualment per fer realitat l'esperit del seu impulsor ara fa més de 30 anys. L'entitat promou activitats culturals i lúdiques, entre les quals destaquen seminaris, conferències, festivals de música i visites a santuaris, alhora que obre noves vies en forma d'iniciatives renovadores. Entre aquestes últimes propostes, s'ha posat en marxa el Premi Nacional Fundació Pare Esqué, que dota amb beques educatives, per valor de 500 i 300 euros, a nens i nenes que tinguin entre 10 i 16 anys, així com ajuts de 900 a casals i associacions tant de gent gran com de nens i joves.
Jordi Morillas, president de l'Obra Cultural Mariana i gerent de la Fundació Pare Esqué, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel un dels fruits dels guardons convocats per la fundació, concretament Les polseres dels valors. "Són el resultat d'un treball fet per la Cristina Gutiérrez González i la seva germana Marta, concretament Les cinc granotes, amb cartes en què elles explicaven com es podien difondre aquests valors avui". En aquesta línia, ha afegit que "tot s'ha treballat amb elles, a través de 7 valors, que són l'amor, la tolerància, el respecte, la confiança, la humilitat, l'esforç i la responsabilitat, cadascun associat a un color i tot plegat afegint-hi el blanc, amb la paraula valors".
Cristina Gutiérrez González, que té 13 anys, ha dit que "es va intentar trobar una forma original de presentar el treball, amb papiroflèxia, i quan estaven fetes totes les reflexions, es va doblegar el  paper com si fos una granota". La jove participant ha reconegut que inicialment li semblava "impossible pensar que guanyaria el premi", ja que veia "molt millors els altres treballs". La seva germana Marta, per la seva banda, ha assegurat que només va ajudar "en  l'elaboració de les granotes".
Ramon Maria Soriano, president del Patronat de la Fundació Pare Esqué, ha assegurat, en la seva intervenció, que "s'intenta fer arribar el treball a tothom" amb l'objectiu de difondre el missatge i el carisma apostòlic de l'entitat, una idea que ha fet seva també Jordi Morillas. "A la fundació, tenim maneres diverses de difondre els valors que assumim, amb xerrades i altres activitats, la propera aquest dijous 18 de juny a les 19.00 hores, una Jam Session", ha afirmat el president de l'Obra Cultural Mariana.
Es pot escoltar aquí (minut 32'00") la conversa amb Jordi Morillas, Ramon Soriano, Cristina Gutiérrez i Marta Gutiérrez.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció