En directe

Cocodril Club

ACTIVITATS

La Fundació Pere Tarrés celebra els 125 anys de les primeres colònies a Catalunya

L’any1893, en un clar afany de renovació pedagògica, la Societat d’Amics del País vaorganitzar la primera tanda de colònies a Catalunya, que significaria l’inici d’unallarga…

5 novembre 2018

Macià Grau

Comparteix

L’any1893, en un clar afany de renovació pedagògica, la Societat d’Amics del País vaorganitzar la primera tanda de colònies a Catalunya, que significaria l’inici d’unallarga trajectòria en l’educació en el lleure al nostre país. Avui, 125 anysdesprés, les cases de colònies i els casals són els principals referents de l’educacióen el lleure de milers d’infants i joves.

Percelebrar aquesta efemèride, la Fundació Pere Tarrés, que enguany celebra els 60anys de la seva creació,  organitza unacte de commemoració el 5 de novembre a les 18.30 al Palau de la Generalitat,en el que participaran el president Quim Torra i el conseller del Departamentde Treball Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar. Com ha explicatla mateixa fundació en un comunicat, aquest esdeveniment servirà per homenatjarles persones que han liderat les federacions, les escoles i les cases decolònies, i per remarcar la figura dels monitors, “els veritables artífexs del’educació en el lleure de milers d’infants i joves”.

Apart de l’acte de commemoració, la Fundació Pere Tarrés també ha elaborat undossier en el qual repassa la llarga trajectòria de les colònies al nostre paísdurant aquests 125 anys, des dels inicis fins a l’època actual, passant perèpoques difícils com la dictadura franquista. En aquest document es podenobservar imatges històriques de les primeres colònies, i s’explica el paperclau que va tenir l’Església en la seva preservació.

 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció