En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

La Generalitat alerta que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals infantils

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall".

7 desembre 2021

Redacció

Comparteix
Tània Verge amb el Toni Marín al Tot Anirà Bé

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha alertat que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals a Catalunya. "És una dada conservadora, segurament la xifra sigui més alta", ha manifestat en una entrevista al Tot Anirà Bé. Per això, ha defensat que "cal donar més coneixements a la primera infància i eines perquè sàpiguen que cap adult té dret a fer-los tocaments".

Sobre les agressions al col·lectiu LGTBI, Verge ha apuntat que "hi ha uns repunts, però que la interpretació és complexa". Ha explicat que s'ha avançat en la garantia de drets, hi ha més informació on denunciar i la resposta institucional també és més ferma. Ara bé, la consellera no descarta que els discursos d'odi d'alguns col·lectius "podrien estar provocant un augment d'aquests delictes".

La consellera ha valorat que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall". Verge ha comentat que si la conselleria existeix és perquè hi ha múltiples desigualtats, discriminacions i violències.

Tània Verge a l'estudi

"Les lleis d'igualtats no són recomanacions, són lleis i cal dotar-les de ple contingut perquè tinguin la màxima potència en el seu desplegament i que en el conjunt de departaments estiguin apostant per aquestes polítiques d'igualtat, com reflecteixen els pressupostos", ha sentenciat.

Verge ha manifestat que cal veure com a les administracions s'ha pogut incorporar el racisme en les pràctiques quotidianes; sigui en l'àmbit de serveis socials, salut, segregació social, cossos de seguretat. Per això, la consellera considera que cal "una llei integral perquè desenvolupi polítiques públiques concretes i perquè la perspectiva antiracista ho impregni tot".

Més actualitat

Prop de la meitat dels autònoms a Catalunya no tenen una protecció adient davant el sistema de cotització

Els autònoms tenen dificultats per arribar a fin de mes

L'Organització d’Autònoms de Catalunya demana que es revisin els trams perquè siguin més justos i puntualitza que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets.

21 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona lamenta que la legislació i els controls actuals impedeixen introduir condicions ètiques a l'hora de construir habitatge social

El gerent d'Habitatge del consistori, Javier Burón, assenyala que és la CNMV la que hauria d'establir mesures més restrictives.

20 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB faran pisos amb empreses lligades a embargaments bancaris a Espanya i finançament d'assentaments a la Cisjordània ocupada

Habitatge Metrópolis Barcelona

4.500 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen construir es realitzaran amb una unió d’empreses on participa, entre d’altres, un fons d’inversió que ha finançat els assentaments d’extremistes jueus a Cisjordània. Aquesta unió d’empreses, on també participa una entitat vinculada al Banco Santander, va adquirir en el seu moment milers de pisos embargats per bancs.

20 gener 2022

Redacció