En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

La Generalitat alerta que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals infantils

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall".

7 desembre 2021

Redacció

Comparteix
Tània Verge amb el Toni Marín al Tot Anirà Bé

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha alertat que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals a Catalunya. "És una dada conservadora, segurament la xifra sigui més alta", ha manifestat en una entrevista al Tot Anirà Bé. Per això, ha defensat que "cal donar més coneixements a la primera infància i eines perquè sàpiguen que cap adult té dret a fer-los tocaments".

Sobre les agressions al col·lectiu LGTBI, Verge ha apuntat que "hi ha uns repunts, però que la interpretació és complexa". Ha explicat que s'ha avançat en la garantia de drets, hi ha més informació on denunciar i la resposta institucional també és més ferma. Ara bé, la consellera no descarta que els discursos d'odi d'alguns col·lectius "podrien estar provocant un augment d'aquests delictes".

La consellera ha valorat que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall". Verge ha comentat que si la conselleria existeix és perquè hi ha múltiples desigualtats, discriminacions i violències.

Tània Verge a l'estudi

"Les lleis d'igualtats no són recomanacions, són lleis i cal dotar-les de ple contingut perquè tinguin la màxima potència en el seu desplegament i que en el conjunt de departaments estiguin apostant per aquestes polítiques d'igualtat, com reflecteixen els pressupostos", ha sentenciat.

Verge ha manifestat que cal veure com a les administracions s'ha pogut incorporar el racisme en les pràctiques quotidianes; sigui en l'àmbit de serveis socials, salut, segregació social, cossos de seguretat. Per això, la consellera considera que cal "una llei integral perquè desenvolupi polítiques públiques concretes i perquè la perspectiva antiracista ho impregni tot".

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció