En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

La Generalitat alerta que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals infantils

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall".

7 desembre 2021

Redacció

Comparteix
Tània Verge amb el Toni Marín al Tot Anirà Bé

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha alertat que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals a Catalunya. "És una dada conservadora, segurament la xifra sigui més alta", ha manifestat en una entrevista al Tot Anirà Bé. Per això, ha defensat que "cal donar més coneixements a la primera infància i eines perquè sàpiguen que cap adult té dret a fer-los tocaments".

Sobre les agressions al col·lectiu LGTBI, Verge ha apuntat que "hi ha uns repunts, però que la interpretació és complexa". Ha explicat que s'ha avançat en la garantia de drets, hi ha més informació on denunciar i la resposta institucional també és més ferma. Ara bé, la consellera no descarta que els discursos d'odi d'alguns col·lectius "podrien estar provocant un augment d'aquests delictes".

La consellera ha valorat que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall". Verge ha comentat que si la conselleria existeix és perquè hi ha múltiples desigualtats, discriminacions i violències.

Tània Verge a l'estudi

"Les lleis d'igualtats no són recomanacions, són lleis i cal dotar-les de ple contingut perquè tinguin la màxima potència en el seu desplegament i que en el conjunt de departaments estiguin apostant per aquestes polítiques d'igualtat, com reflecteixen els pressupostos", ha sentenciat.

Verge ha manifestat que cal veure com a les administracions s'ha pogut incorporar el racisme en les pràctiques quotidianes; sigui en l'àmbit de serveis socials, salut, segregació social, cossos de seguretat. Per això, la consellera considera que cal "una llei integral perquè desenvolupi polítiques públiques concretes i perquè la perspectiva antiracista ho impregni tot".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció