En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

"La gratuïtat educativa és un dret de les famílies, no dels centres"

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de…

15 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Josep Otón, vicepresident de l’Associació de Catedràtics de Secundària, han coincidit aquest divendres en la idea que "la gratuïtat educativa és un dret de les famílies, no pas dels centres". En referència a l'escola concertada, Mateo ha destacat que és una necessitat arribar a aquesta gratuïtat en el moment que l'Administració. "El mòdul de concert, contràriament al que obliga la llei, té una cobertura financera que no arriba al 100 per cent, qüestió que s'ha anat arrossegant fins ara", ha comentat. En aquest sentit, ha explicat el significat d'un vídeo que s'ha fet públic recentment, a partir d'una iniciativa de la Fundació Escola Cristiana i de la resta d'entitats de centres concertats.
Josep Otón, per la seva banda, ha lamentat que "encara no ha sortit cap decret a Catalunya sobre avaluació, cosa que deixa els professors, almenys a l'escola pública, sense saber com avaluar". En altres moments, els tres participants en el col·loqui han comentat que l'inici del curs ha estat normal en línies generals, "amb augment global d'alumnes, però amb menys en el cas de P3".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 15 de setembre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció