En directe

El rosari

SOCIETAT

"La gratuïtat educativa és un dret de les famílies, no dels centres"

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de…

15 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Josep Otón, vicepresident de l’Associació de Catedràtics de Secundària, han coincidit aquest divendres en la idea que "la gratuïtat educativa és un dret de les famílies, no pas dels centres". En referència a l'escola concertada, Mateo ha destacat que és una necessitat arribar a aquesta gratuïtat en el moment que l'Administració. "El mòdul de concert, contràriament al que obliga la llei, té una cobertura financera que no arriba al 100 per cent, qüestió que s'ha anat arrossegant fins ara", ha comentat. En aquest sentit, ha explicat el significat d'un vídeo que s'ha fet públic recentment, a partir d'una iniciativa de la Fundació Escola Cristiana i de la resta d'entitats de centres concertats.
Josep Otón, per la seva banda, ha lamentat que "encara no ha sortit cap decret a Catalunya sobre avaluació, cosa que deixa els professors, almenys a l'escola pública, sense saber com avaluar". En altres moments, els tres participants en el col·loqui han comentat que l'inici del curs ha estat normal en línies generals, "amb augment global d'alumnes, però amb menys en el cas de P3".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 15 de setembre.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció