En directe

La Caravana

SOCIETAT

"La imatge que es dona de l'educació diferenciada no és autèntica"

El president de l’Associacio Europea d’Educació Diferenciada, Ramon Homs, el de la Federació d'Associacions de Pares d’Escoles LLiures (FAPEL), Josep Manuel Prats, i el pedagog…

7 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El president de l’Associacio Europea d’Educació Diferenciada, Ramon Homs, el de la Federació d'Associacions de Pares d’Escoles LLiures (FAPEL), Josep Manuel Prats, i el pedagog Carles Armengol han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l’Actualitat, a l'hora d'afirmar que "la imatge que es dona sobre l’educació diferenciada no correspon amb la realitat". Homs, que s’ha mostrat partidari de mantenir el concert per a aquestes escoles, ha dit que aquest "és un model que afavoreix la igualtat entre sexes". En aquesta línia, Josep Manuel Prats s’ha mostrat "sorprès perquè algunes formacions polítiques permeten i accepten aquest tipus d’ensenyament però, en canvi, no pas el concert"
Carles Armengol, per la seva banda, s’ha mostrat contrari d'aquest model, com a pare per als seus fills, però l’ha qualificat de "legítim", i ha assegurat que, "mentre existeixi, qualsevol pare o mare pot portar els seus fills a aquest tipus d’escoles". El pedagog, també president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, ha comentat igualment que “s’ha fet una caricatura que no existeix”, referint-se a les escoles que separen per sexes. I un punt del debat que no podia faltar era la qüestió política. I és que la mesura per suspendre el concert a aquest tipus d’escoles arriba en les negociacions per a investir un nou president de la Generalitat, i aquesta es planteja com una de les condicions per començar aquesta legislatura a partir d'un acord de governabilitat. En aquesta línia, els tres membres de la taula s'han mostrat d’acord amb el fet que "aquesta no hauria de ser una condició per negociar tenint en compte la rellevància d’altres esdeveniment polítics” que ha viscut Catalunya els últims mesos.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de febrer.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023