En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“La imposició de la cendra és símbol de conversió”

“La imposició de la cendra és el signe de la caducitat de la condició humana i, alhora, un simbol de conversió”. Així s’ha expressat aquest…

26 febrer 2020

Comparteix
La imposició de la cendra és el signe de la caducitat de la condició humana i, alhora, un simbol de conversió”. Així s’ha expressat aquest dimecres, en declaracions a Ràdio Estel, el sacerdot Joan Obach, delegat de Pastoral Sacramental i Litúrgica de l’Arquebisbat de Barcelona. Ha explicat que “els trets més distintius de la Quaresma són la pregària, el dejuni i l’almoïna, signes de preparació”. Igualment ha definit aquests 40 dies com un període per apronfundir en la nostra vida cristiana. 
Pel que fa al dejuni, Obach ha dit que consisteix “a saber abstenir-se d’allò que no és necessari”. En aquesta línia, el també rector de la Parròquia de Sant Oleguer de Barcelona ha recordat que la vida dels creients “està envoltada de gestos que no poden quedar buits”. També ha aclarit que “no es tracta només de no menjar carn, sinó de buscar el sentit de les coses que es fan”. Joan Obach ha afegit que “la tradició marca que, dels palmons cremats, queda la cendra que es fa servir per aquest dia”. 
A partir d’aquest dimecres, es viuen 40 dies de camí fins al Dijous Sant, que marca l’inici del Tridu Pasqual. Segons el delegat diocesà de Pastoral Sacramental, “la vida cristiana és una camí, i la Quaresma sintetitza, d’alguna manera, aquest camí que fem per a la trobadea amb Déu”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ 

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció