En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“La imposició de la cendra és símbol de conversió”

“La imposició de la cendra és el signe de la caducitat de la condició humana i, alhora, un simbol de conversió”. Així s’ha expressat aquest…

26 febrer 2020

Comparteix
La imposició de la cendra és el signe de la caducitat de la condició humana i, alhora, un simbol de conversió”. Així s’ha expressat aquest dimecres, en declaracions a Ràdio Estel, el sacerdot Joan Obach, delegat de Pastoral Sacramental i Litúrgica de l’Arquebisbat de Barcelona. Ha explicat que “els trets més distintius de la Quaresma són la pregària, el dejuni i l’almoïna, signes de preparació”. Igualment ha definit aquests 40 dies com un període per apronfundir en la nostra vida cristiana. 
Pel que fa al dejuni, Obach ha dit que consisteix “a saber abstenir-se d’allò que no és necessari”. En aquesta línia, el també rector de la Parròquia de Sant Oleguer de Barcelona ha recordat que la vida dels creients “està envoltada de gestos que no poden quedar buits”. També ha aclarit que “no es tracta només de no menjar carn, sinó de buscar el sentit de les coses que es fan”. Joan Obach ha afegit que “la tradició marca que, dels palmons cremats, queda la cendra que es fa servir per aquest dia”. 
A partir d’aquest dimecres, es viuen 40 dies de camí fins al Dijous Sant, que marca l’inici del Tridu Pasqual. Segons el delegat diocesà de Pastoral Sacramental, “la vida cristiana és una camí, i la Quaresma sintetitza, d’alguna manera, aquest camí que fem per a la trobadea amb Déu”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ 

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció