En directe

El Matí a Ràdio Estel

CULTURA

La Institució de les Lletres Catalanes "sintonitza" Ràdio Estel

Ràdio Estel ha posat en marxa aquesta temporada dos programes dedicats a la lectura i els llibres. Ho destaca en el seu web la Institució…

12 setembre 2017

Redacció

Comparteix
Ràdio Estel ha posat en marxa aquesta temporada dos programes dedicats a la lectura i els llibres. Ho destaca en el seu web la Institució de les Lletres Catalanes. D'una banda, hi ha Pàgines que m’han corprès, en què Teresa Forcades parla de llibres que, al llarg de la seva vida, l’han influït. Forcades fa un programa setmanal, cada dimecres a les 11 de la nit. “Ha triat aquesta hora perquè el que vol és que la gent l’escolti i no que la senti i prou”, explicava Enric Frigola, cap de programació de l’emissora, en unes declaracions a la mateixa ILC. Forcades va parlar ahir de El déu de les coses petites d'Arundhati Roy. Es pot escoltar AQUÍ la primera edició del programa. També a través del web d'aquest espai, està prevista la participació dels oients de manera que puguin intervenir per compartir llibres que els han colpit.
D'altra banda, igualment des del 6 de setembre, cada setmana els dimecres a les 12 del migdia, Ràdio Estel dedica una secció a les llibreries de Catalunya. Així, cada setmana s'emet una entrevista a un llibreter o llibretera a per parlar de novetats, clubs de lectura, presentacions de llibres, títols més venuts i altra informació relacionada amb les activitats que facin com a prescriptors de literatura. La secció ha començat amb una entrevista al responsable d’una llibreria de Viladecans.
Aquestes dues iniciatives se sumen a les entrevistes setmanals a escriptors que, des de fa dos anys, Román Yori realitza en el programa Accent, els diumenges a les 12.30 del migdia, com també a la difusió de les citacions de les postals literàries de la Institució de les Lletres Catalanes que es reprodueixen cada dia en tres franges horàries escollides de manera aleatòria per poder arribar a tots els públics.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció