En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

La Institució Teresiana compleix cent anys de vida a Catalunya

Cent anys donen per molt, i per moltes coses bones i no tan bones, però la realitat no enganya mai i la Institució Teresiana ha…

11 gener 2019

Comparteix

Cent anys donen per molt, i per moltes coses bones i no tan bones, però la realitat no enganya mai i la Institució Teresiana ha arribat al segle de vida a Catalunya.Una llarga trajectòria que és molt longeva i que ha servit per contribuir a la promoció humana i social, a través de la mediació cultural i educativa. La Institució Teresiana és una associació internacional de laics cristians i celebra els seus cent anys d'existència.

A Catalunya, els seus membres estan presents tant en entitats públiques com privades. Institució Teresiana compta amb la vinculació i ajuda de l'Escola Arrels, el Moviment de Joves Acit Jove, i la Fundació Viarany amb diversos projectes com el Centre Passatge, Centre Obert Eixample, Centre Convivim i l'ONG InteRed. Al Programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb Anna Maria Almuni, delegada de Formació i Promoció de Laïcat de l'arquebisbat de Barcelona: "Fem una valoració molt positiva de molts projectes que hem tancat i d'altres que tenim oberts. Intentem a través de la Institució una transformació educativa en el sentit més ampli i fem missions per ajudar i acollir la immigració, els menors no acompanyats i els infants en risc".

Divendres dia 11 de Gener, hi ha el primer acte inaugural de la celebració del centenari de la Institució Teresiana a Catalunya amb la intervenció de Margarita Bartolomé, Carmina Gómez i M. Dolores Valencia al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al carrer Montalegre nº 5 de Barcelona a partir de dos quarts de set de la tarda.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció