En directe

Estel Migdia

SOCIETAT

La jornada de l'1-O a Catalunya: "És lamentable aquesta violència"

Jordi López Camps, exdirector d'Afers Religiosos i membre d'Òmnium Cultural, Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de…

2 octubre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jordi López Camps, exdirector d'Afers Religiosos i membre d'Òmnium Cultural, Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Toni Picó, advocat i exdiputat d'Unió, i Santiago Alonso, regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, han coincidit aquest dilluns en la idea que "la violència que es va viure aquest diumenge és lamentable". López Camps ha dit que no imaginava "la brutalitat de l'actuació de la policia", i ha denunciat que "els fills del franquisme governen aquest país i el neofranquisme s'ha apoderat de les institucions de l'Estat"

Picó ha comentat que "el dia va ser terrible per a tothom", però ha repartit responsabilitats entre "els responsables polítics de la Policia i la Guàrdia Civil" i "els membres del govern català, que no han aturat aquest procés" d'independència. Alonso, després d'expressar el desig que els ferits es recuperin i de "lamentar els fets", ha assegurat que "Puigdemont i Junqueras han portat el país a una situació insostenible, i són els veritablement culpables de portar la societat catalana a aquesta situació de trencament". Capdevila ha recordat que "els fets són els que són: uns armats han repartit i altres, pacífics i desarmats, han rebut amb l'única arma de les paperetes". Tots han comentat que el diàleg encara és possible malgrat tot.
En el col·loqui d'aquest dilluns, l'endemà de l'1-O, hem analitzat les tensions socials i el conflicte institucional, després d'un dia en què les intervencions violentes de les forces de seguretat de l'Estat van alterar la jornada de votació: Què passa a partir de l’endemà? S'ha comentat àmpliament una jornada en què el govern català tenia convocat un referèndum sobre la independència que, d'alguna manera, s'ha fet i s'ha vist alterat per les accions judicials i policials.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 2 d'octubre.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció