En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

La justícia espanyola, "prevaricadora" o "normal" segons el parer

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat…

23 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Guillem Pursals, politòleg i expert en conflictes, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política i judicial arran de la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena, que va enviar a la presó, tot just durant el col·loqui, els dirigents independentistes Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva. Armengol va acusar els poders de l'Estat espanyol de "corruptes, prevaricadors i promotors de mentides, com les que diu el jutge Llarena, per exemple quan parla de només dos mossos a la porta de la Conselleria d'Economia el 20 de setembre". Ha assegurat que ell hi era i que "n'hi havia molts més, com es demostra també en fotografies".

Aragonès, per la seva banda, ha dit que "no es pot carregar tot contra l'Estat i els jutges, dimonitzant-los, quan són els independentistes els qui han portat a aquesta situació". També ha destacat que, a partir d'unes decisions judicials sobre les quals es pot discrepar, "la justícia funciona i, tot i que no és desitjable que dirigents polítics vagin a la presó, encara estem en fase d'instrucció". En el moment en què s'ha confirmat que els cinc compareixents anaven a la presó, Carles Armengol ha assegurat que "així es confirma que Marta Rovira ha fet molt bé d'exiliar-se, per ella i pel país".

Guillem Pursals ha destacat que "el delicte de rebel·lió implica violència, cosa que aquí no s'ha produït, com diuen no només els independentistes, sinó també altres com ara Podem o el mateix PSOE". Pel que fa a les conseqüències d'aquest nou empresonament preventiu, el politòleg ha dit que "la investidura no es pot culminar, perquè Turull està privat de llibertat, i pot tenir una repercussió social, perquè les institucions, a més, no poden estar a l'alçada d'allò que el poble els demana, cosa que pot anar en perjudici dels partits i i a favor dels comitès de Defensa de la República, Societat Civil Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana i altres col·lectius d'una part i de l'altra".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 23 de març

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció