En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

“La llibertat dels nens és necessària, i aquesta sortida els anirà bé”

Els nens i nenes menors de 14 anys podran sortir, a partir de diumenge, un cop al dia durant una hora sense allunyar-se més d'un…

24 abril 2020

Comparteix
Els nens i nenes menors de 14 anys podran sortir, a partir de diumenge, un cop al dia durant una hora sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa. Podran córrer, saltar i fer exercici, respectant en tot moment, això sí, el distanciament social amb els pertinents 2 metres de seguretat si és possible i, si no, com a mínim un. A més, hauran d'estar acompanyats en tot moment per un adult que se'n faci responsable. Podran sortir amb joguines pròpies, com ara pilotes o patinets, però no pas fer servir parcs infantils públics ni elements o mobiliari de zones infantils comunitàries. En aquesta situació, el govern estableix una franja horària molt àmplia, de 9 a 21 hores, tot i que demana evitar les hores punta per minimitzar el risc de contagi. 
Pepe Serrano, doctor en pediatria i atenció primaria i membre de la junta del Societat Catalana de Pediatria, ha explicat aquest divendres que “la llibertat dels nens és bàsica i necessària, i aquesta sortida els vindrà bé”. En una entrevista al programa ‘A primera hora’, el metge especialitzat en nens ha recordat que, tot i això, cal explicar-los la situació i les normes a seguir. “Igual que se’ls ha informat que existeix un virus, s’ha d’explicar que hem de començar a sortir d’una manera tranquil·la”, ha afegit.
El pediatre ha avisat, a més, què “els nens no poden anar als parcs, perquè qualsevol que estigui infectat i toqui algun element podria contaminar-ne 100 nens més que hi passin pel mateix espai”. Tanmateix, segons el doctor Serrano, “els dies que han estat els nens a casa han alliberat prou energies movent-s’hi”. L’especialista en medicina infantil ha conclòs que, “a nivell físic, un nen que no té problemes no patirà seqüeles i, a nivell emocional, segurament no hi haurà cap situació anormal”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció