En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

“La majoria dels presos procedeixen d’entorns molt complicats”

Justícia i Pau ha rebut la menció honorifica del Premi Voluntariat 2019, en la seva 26na edició, per la seva actuació a les presons catalanes…

11 desembre 2019

Redacció

Comparteix
Justícia i Pau ha rebut la menció honorifica del Premi Voluntariat 2019, en la seva 26na edició, per la seva actuació a les presons catalanes a través del programa de voluntariat de l’entitat en favor de la rehabilitació i la inserció de les persones recluses en els centres penitenciaris. En el programa A primera hora de Ràdio Estel, el director de l’entitat Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, ha confessat que “el premi, més que a l’entitat, és un reconeixement als 70 voluntaris de presons que fan diferents activitats de suport a les persones empresonades”, una tasca que, segons ha declarat Ibáñez, l’entitat “fa des de fa 32 anys en diferents línies d’acció per oferir suport i acompanyament en el procés de les persones empresonades, també en el moment de la seva posada en llibertat”.
 
D’altra banda, el president de Justícia i Pau ha comentat que “la majoria de les persones empresonades procedeixen d’entorns socials molt complicats i la presó els exclou encara més”. Per aquest motiu, ha destacat la gran importància del paper que ha de tenir la societat,. En aquesta línia, ha assegurat que “la reinserció social només serà possible si la societat es compromet i assumeix la responsabilitat d’ajudar que les persones que surten de la presó puguin tenir una vida normal”.
Pel que fa a la resolució d’Institucions Penitenciàries sobre els “presos polítics”, Eduard Ibáñez ha comentat que “la qüestió serà saber si seran classificats en règim obert o tercer grau o bé si els deixen en segon grau però, sigui com sigui, és tornarà a revisar en 6 mesos”.Finalment ha dit que veu “complicat que els concedeixin el tercer grau perquè hi ha una sèrie de condicionants que ho dificulten i també caldrà veure quina serà la posició de la Fiscalia, que pot recórrer la decisió i deixar-ho en mans dels tribunals”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció