En directe

Vespres

PROGRAMES

"La manifestació va ser admirable encara que no es comparteixi"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, i Elisabeth Jiménez, secretària…

12 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, i Elisabeth Jiménez, secretària general del PP a Barcelona, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el ressò de la Diada, sobretot de la massiva manifestació de la tarda a la Diagonal de Barcelona. Durant uns minuts del col·loqui, ha intervingut també Pep Cruanyes, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha valorat "molt positivament" la concentració convocada per la seva entitat i Òmnium Cultural. Capdevila ha elogiat "el civisme i el to festiu del dia, tot i l'angoixa de tenir amics injustament presos i amb el caràcter reivindicatiu". En aquesta línia, ha afegit que va veure en la concentració de la tarda "una gran transversalitat, amb famílies"

Lafuente ha separat "la manifestació de la tarda, pacífica, cívica i admirable, encara que no tothom la comparteixi", dels actes públics institucionals, davant dels quals "el PSC i molts ciutadans se senten exclosos i moguts a viure'ls des de casa". Jiménez ha lamentat que "la Diada s'hagi convertit en una festa separatista, excloent i amb la participació només de partits que defensen la separació" d'Espanya. Sobre la manifestació, tot i reconèixer que hi havia molta gent, la dirigent del PP ha assegurat que "cada any va baixant la xifra, encara que alguns parlin d'un milió i, ans enrere, de dos".
Pep Cruanyes, vicepresident de l'ANC, ha destacat que l'entitat "volia donar una resposta ciutadana davant l'agressió política que s'ha produït des de l'octubre de l'any passat, amb la qual es manté a la presó diversos dirigents, incloent-hi Jordi Sánchez". En aquest sentit, ha recordat que, en la concentració d'aquest 11 de setembre, "la gent continua protestant contra aquesta repressió", alhora que "es manifestava a favor de seguir endavant, de manera democràtica i pacífica, reivindicant els drets i el resultat del referèndum que es va fer l'1 d'octubre".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 12 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat l’ambient polític i social a Catalunya després d’una nova Diada històrica, amb la gran concentració de la tarda a la Diagonal de Barcelona. S'ha comentat igualment la necessitat de diàleg per garantir la convivència i per buscar solucions polítiques a un problema polític.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció