En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"La manifestació va ser admirable encara que no es comparteixi"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, i Elisabeth Jiménez, secretària…

12 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, i Elisabeth Jiménez, secretària general del PP a Barcelona, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el ressò de la Diada, sobretot de la massiva manifestació de la tarda a la Diagonal de Barcelona. Durant uns minuts del col·loqui, ha intervingut també Pep Cruanyes, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha valorat "molt positivament" la concentració convocada per la seva entitat i Òmnium Cultural. Capdevila ha elogiat "el civisme i el to festiu del dia, tot i l'angoixa de tenir amics injustament presos i amb el caràcter reivindicatiu". En aquesta línia, ha afegit que va veure en la concentració de la tarda "una gran transversalitat, amb famílies"

Lafuente ha separat "la manifestació de la tarda, pacífica, cívica i admirable, encara que no tothom la comparteixi", dels actes públics institucionals, davant dels quals "el PSC i molts ciutadans se senten exclosos i moguts a viure'ls des de casa". Jiménez ha lamentat que "la Diada s'hagi convertit en una festa separatista, excloent i amb la participació només de partits que defensen la separació" d'Espanya. Sobre la manifestació, tot i reconèixer que hi havia molta gent, la dirigent del PP ha assegurat que "cada any va baixant la xifra, encara que alguns parlin d'un milió i, ans enrere, de dos".
Pep Cruanyes, vicepresident de l'ANC, ha destacat que l'entitat "volia donar una resposta ciutadana davant l'agressió política que s'ha produït des de l'octubre de l'any passat, amb la qual es manté a la presó diversos dirigents, incloent-hi Jordi Sánchez". En aquest sentit, ha recordat que, en la concentració d'aquest 11 de setembre, "la gent continua protestant contra aquesta repressió", alhora que "es manifestava a favor de seguir endavant, de manera democràtica i pacífica, reivindicant els drets i el resultat del referèndum que es va fer l'1 d'octubre".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 12 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat l’ambient polític i social a Catalunya després d’una nova Diada històrica, amb la gran concentració de la tarda a la Diagonal de Barcelona. S'ha comentat igualment la necessitat de diàleg per garantir la convivència i per buscar solucions polítiques a un problema polític.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció