En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

“La medicina natural no hauria d'haver perdut mai protagonisme”

Canvi de tendència, com feia ja uns dies que s'esperava. L'índex de contagi per coronavirus torna a estar de pujada. La Rt o velocitat de…

16 desembre 2020

@rafasanahuja

Comparteix
Canvi de tendència, com feia ja uns dies que s'esperava. L'índex de contagi per coronavirus torna a estar de pujada. La Rt o velocitat de transmissió es troba aquest dimecres en 1,22 punts, quan el dia anterior era d’1,11. A més, el risc de rebrot ja s'enfila als 245 punts. El nombre de contagis de les últimes 24 hores ha superat els 2.000 casos. Ara per ara, el pla de Nadal fet públic pel govern preveu que es puguin reunir fins a 10 persones de dos nuclis de convivència i endarrerir el toc de queda fins a dos quarts de dues de la matinada les nits de Nadal i Cap d'Any, i fins a les onze la nit de Reis. Si mirem cap a Europa, tenim rècord de morts a Alemanya i també a Itàlia, on es dupliquen. L’única noticia positiva és que Europa avança al 21 de desembre l'aprovació de la vacuna de Pfizer i BioNTech i podria començar a comercialitzar-se tres dies després de rebre el vistiplau d'Europa, el 24 de desembre Aquest dimecres, en una entrevista en el programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, el metge Miquel Pros, especialista en medicina natural, ha valorat el moment sanitari que vivim.

Com està vivint vostè com a professional tot el tema de la pandèmia?

Des del 14 de març, quan va començar aquest drama, hem fet 600 trucades al l’atzar entre els nostres pacients. No son 600 persones, son famílies, per tan podríem multiplicar la xifra de persones consultades. La sorpresa es que no tenim cap contaminat. Cap família ha tingut res. Sembla que estiguin immunitzades. Què tenen en comú aquestes persones? Es molt important la higiene de la sal. La cavitat nasal és un niu de porqueria i cal tenir present que, quan ingressa un patogen, ingressa per via aèria. Es indiscutible. A dintre de la cavitat nasal troba totes les condicions per trobar-se bé. El patogen es replica, perquè està a gust, està com de vacances, i llavors quan es pot expandir per tres vies. Ara bé, al nas tenim el problema i la solució. Jo penso que la millor previsió és, a part de les mesures bàsiques, és la neteja nasal. Quan neteges el nas amb aigua de mar trobes moltes solucions. Perquè l’aigua de mar es mucolítica, es antibiòtica, antiinflamatòria, nutritiva. Tenim un gran remei.
Quina resposta té la medicina natural a la situació actual de pandèmia i, particularment, a la malaltia provocada pel coronavirus?

Si jo fos el president del govern, obligaria sobretot a tenir previsió. Quan et rentes el nas, quan et moques, si has tingut la mala fortuna que has agafat un virus, encara som a temps a frenar-lo. Ens podem alliberar. Aquesta gent, els nostres pacients que no han tingut casos de COVID, practica la higiene nasal. És una dada. Vull recordar també la importància de la alimentació. Cal tractar de de prendre aliments amb vitamines, sans, naturals i frescos, de proximitat. Recomano també les infusions de farigola, que ajuden molt. I no podem oblidar que la febre es interesant, perquè quan tens febre estan matant milions de virus. Si tens febres no cal baixar-la de seguida, pots utilitzar compreses fredes al front, una lavativa, caldo vegetal, infusions de farigola. Amb la gent tan angoixada, també recomano ansiolítics homeopàtics com L72.
Vostè s’ha mostrat públicament molt crític, aquests últims mesos, davant la notable presència de les informacions sobre el Covid en els mitjans de comunicació i també entre els missatges de les autoritats polítiques. Per què creu que se’n parla massa? I quina alternativa proposaria?

Jo penso que els mitjans no cal que siguin tan insistents. Cal informar, però no cal estar tot el dia informant. En aquest sentit Ràdio Estel és exemplar. No cal que la por i el pànic s’estengui. La gent ara mateix, a la que se’n constipant o tenen grip ja pensen que tenen COVID,  i si tot ve amplificat per els mitjans, és pitjor. Jo recomano dejuni de noticies.

Més enllà de la vacuna, vostè té esperança que es freni ja aquest 2021 l’expansió del coronavirus?
La vacuna presenta molts dubtes, i no es te cap experiència. La millor immunitat ve del nostre sistema immunològic. La medicina natural, en aquest sentit, es cabdal. Mai tindria que haver perdut protagonisme en favor d’un excés de química.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 16 de desembre.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024