En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

La missionera Ana Montserrat diu que el treball a Bòsnia, Brasil, Angola i Haití ha canviat la seva "manera de viure"

Els objectius del Mil•lenni de les Nacions Unides, marcats ara fa 14 anys per reduir la pobresa del món a la meitat l’any 2015, ha…

6 febrer 2014

Redacció

Comparteix

Els objectius del Mil•lenni de les Nacions Unides, marcats ara fa 14 anys per reduir la pobresa del món a la meitat l’any 2015, ha estat aquest dijous el tema del Mirador de l’actualitat dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. La missionera Teresiana Ana Montserrat, que explica aquests dies la seva feina a Bòsnia, el Brasil, Haití i Angola dins la campanya anual de Mans Unides, ha dit que ha après molt de les persones que pateixen. Ana Montserrat ha explicat que treballar en països amb molta pobresa “canvia la manera d’actuar, de consumir, de viure”. En aquesta línia, ha afegit que ella estava “molt acomodada a tot, fins i tot en contacte amb col•lectius vulnerables”, i ha conclòs amb una idea interpel•ladora: “Quan veus el dolor humà, has de respirar”.

Per la seva banda, el president de Mans Unides a Barcelona, Joan Martí, ha assegurat que, per solucionar el problema de la desigualtat i la fam al món, la feina comença pel dia a dia de cadascú de nosaltres. Martí ha dit que “és la implicació, la de tota la societat i la de cadascú de nosaltres, la que solucionarà el problema a tots els països”. També ha recordat que “Mans Unides, que és de l’Església, es considera en plena sintonia amb Càritas, braç curt de l’ajuda als necessitats, i altres entitats, que són el llarg”. Finalment ha conclòs que “la societat ha d’ajudar aquests dos braços”.

En el col•loqui d’aquest matí a Ràdio Estel, també ha participat la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, que ha lamentat que aquesta crisi econòmica no estigui servint per aprendre a repartir millor els recursos que tenim. “Vam posar com una esperança estranya, en aquesta crisi, pensant que serviria per fer entre tots una aturada, reflexionar i aconseguir que els governs facin un altre tipus de polítiques”, ha destacat abans de comentar que “cada dia ens adonem que tot plegat és mentida”. En aquest sentit, Francina Alsina s’ha mostrat “indignada” pel fet que “la gran classe mitjana que costava tant d’aconseguir s’estigui aprimant tan ràpidament”.

La campanya de Mans Unides 2014, que s’acaba de posar en marxa amb el lema “Un món nou, projecte comú”, viurà el seu moment central aquest cap de setmana, amb dia del Dejuni Voluntari demà divendres i la tradicional col•lecta diumenge a totes les esglésies. Recordem que Mans Unides sosté, des de fa més de 50 anys, centenars de projectes de solidaritat contra la fam, cooperació i desenvolupament des de les diòcesis espanyoles i dirigits a països del sud o en vies de desenvolupament.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció