En directe

Fórmula Estel

COMUNICACIÓ

La Mostra de Cinema Espiritual comença una nova etapa

Ràdio Estel i Catalunya Cristiana se sumen a la difusió de la XI Mostra de Cinema Espiritual, que es fa del 6 al 23 de…

30 octubre 2014

Comparteix

Ràdio Estel i Catalunya Cristiana se sumen a la difusió de la XI Mostra de Cinema Espiritual, que es fa del 6 al 23 de novembre.

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals, assumeix per primer any l’organització de la Mostra de cinema espiritual, per tal de contribuir a la difusió i a la consolidació d’un esdeveniment que enguany es du a terme per onzena vegada. La Mostra presenta 12 de les pel·lícules més interessants del cinema espiritual i religiós actual. Fidels a l’estil d’anys anteriors, les pel·lícules aniran precedides de la presentació a càrrec d’especialistes, que permetran aprofundir i comprendre les claus del film i anar més enllà en la reflexió. La Mostra, nascuda amb vocació de diàleg interreligiós i cultural, pretén aprofundir sobre la presència de la dimensió espiritual en la cultura audiovisual. En aquest enllaç podeu descarregar-vos el programa en PDF

Amb el lema El misteri de l’amor, es presenta la Mostra d'aquest any, coordinada com sempre pel professor i capellà Peio Sánchez. Amb aquest enfocament, es visiten històries sobre l’amor de joventut, la disposició a donar la vida, la resistència de l’amor, l’amor com a agraïment o l’amor com a camí de redempció.

El cartell vol reflectir aquesta experiència entre l’amor diví i l’amor humà. Per això s’ha triat una imatge de paternitat i filiació, la cara del nen mirant a l’horitzó infinit a la platja, amb una iconografia que recorda L’arbre de la vida de Terrence Malick. La mà del pare donant suport i animant, aquí ens ve a la memòria el quadre de Rembrandt El retorn del fill pròdig i la interpretació que va fer de les mans Henri J. Nouwen.

Pel·lícules escollides

Per als alumnes de Primària, s'han escollit dues pel·lícules: El Petit Àngel per als alumnes de 1r a 3r, i la famosa Malèfica que permet una re-interpretació de La bella dorment del bosc per als alumnes de 4t, 5è i 6è també de Primària. Per als joves d’ESO i Batxiller s'han seleccionat cinc títols que van des dels que tenen més èxit comercial, com Gravity i 12 anys d’esclavitud, fins a les que són més explícitament cristianes com Incondicional, Un Déu prohibit i Blanca com la neu i vermella com la sang, aquesta última sense estrenar encara.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció