En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

'La música le da color a la vida', curtmetratge de 'Després del Suïcidi - Associació de Supervivents'

Cecília Borràs, presidenta de DSAS (Després del Suïcidi - Associació de Supervivents), ha estat l'entrevistada aquest matí de dimecres al Bloc Social de la Fórmula…

6 juliol 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Cecília Borràs, presidenta de DSAS (Després del Suïcidi - Associació de Supervivents), ha estat l'entrevistada aquest matí de dimecres al Bloc Social de la Fórmula Estel: "Som la primera entitat a tot l'Estat de familiars que hem perdut alguna persona per suicidi, ens vam crear el 2012. Obrim un espai d'escolta, sincera i molt oberta, de persones que han patit un cas de suicidi. Busquem la proximitat i oferir aquesta escolta que tant es necessita en aquest procés de dol", introduïa Borràs: 
La primera causa de factor de risc pel suïcidi és la depressió: en el 60% de les morts per suicidi hi havia una depressió greu. La resta estan causats per altres trastors mentals o altres factors de risc, com diagnòstic d’una malaltia de dolor incurable, solitud o addiccions. “Al primer símtoma hem d’anar al metge, perquè el quadre es pot tornar més greu”, advertia la presidenta de DSAS.
'La música le da color a la vida'
Després del suïcidi – Associació de Supervivents ha presentat el curtmetratge 'La música le da color a la vida', del director David Hernández, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar de la importància de l’abordatge terapèutic de la depressió, primera causa del suïcidi. El treball audiovisual compta amb el suport de la Fundació ANAED i del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau: "La música vam trobar que és un llenguatge universal i té un efecte terapèutic. Això ens permet defugir del dramatisme del context i de la situació personal d’aquestes persones. Voliem donar sobretot un missatge positiu", ha exposat la directora Cecília Borràs.

Escolta l'entrevista (minut 24)

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció