En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

'La música le da color a la vida', curtmetratge de 'Després del Suïcidi - Associació de Supervivents'

Cecília Borràs, presidenta de DSAS (Després del Suïcidi - Associació de Supervivents), ha estat l'entrevistada aquest matí de dimecres al Bloc Social de la Fórmula…

6 juliol 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Cecília Borràs, presidenta de DSAS (Després del Suïcidi - Associació de Supervivents), ha estat l'entrevistada aquest matí de dimecres al Bloc Social de la Fórmula Estel: "Som la primera entitat a tot l'Estat de familiars que hem perdut alguna persona per suicidi, ens vam crear el 2012. Obrim un espai d'escolta, sincera i molt oberta, de persones que han patit un cas de suicidi. Busquem la proximitat i oferir aquesta escolta que tant es necessita en aquest procés de dol", introduïa Borràs: 
La primera causa de factor de risc pel suïcidi és la depressió: en el 60% de les morts per suicidi hi havia una depressió greu. La resta estan causats per altres trastors mentals o altres factors de risc, com diagnòstic d’una malaltia de dolor incurable, solitud o addiccions. “Al primer símtoma hem d’anar al metge, perquè el quadre es pot tornar més greu”, advertia la presidenta de DSAS.
'La música le da color a la vida'
Després del suïcidi – Associació de Supervivents ha presentat el curtmetratge 'La música le da color a la vida', del director David Hernández, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar de la importància de l’abordatge terapèutic de la depressió, primera causa del suïcidi. El treball audiovisual compta amb el suport de la Fundació ANAED i del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau: "La música vam trobar que és un llenguatge universal i té un efecte terapèutic. Això ens permet defugir del dramatisme del context i de la situació personal d’aquestes persones. Voliem donar sobretot un missatge positiu", ha exposat la directora Cecília Borràs.

Escolta l'entrevista (minut 24)

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció