En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"La música té ara aspectes positius i negatius, sobretot en la formació, i s'està construint un edifici", asseguren 4 professionals diferents

El director de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, Esteve Nabona, el cap de Pedagogia de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Ignasi Gómez, el…

22 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El director de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, Esteve Nabona, el cap de Pedagogia de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Ignasi Gómez, el director del Cor Vivaldi de veus blanques, Òscar Boada, i la pedagoga musical Àngels Arnaus han coincidint aquest divendres al matí en la idea que la música ha millorat en molts aspectes, però està malament encara des d'alguns vessants. Per exemple, Esteve Nabona ha destacat que ''ha millorat molt aquests últims anys la capacitat que tenen els nens i joves d'assimilar els coneixements musicals'', cosa que ''fa més ràpid l'aprenentatge, segurament perquè hi ha més sensibilitat per l'art''. Per la seva banda, Àngels Arnaus ha lamentat que ''s'hagi perdut aquella presència del músic professional en les escoles d'infantil i primària, sobretot per raons econòmiques i a causa de l'especialització en música que s'ofereix des dels estudis de Magisteri, cosa que ha empitjorat la qualitat de l'ensenyament musical''.

Òscar Boada, a més, s'ha queixat de l'existència d'una mena d'injustícia a l'hora d'exigir formació cultural als alumnes en general. ''Sembla que sigui imperdonable que un nen no sàpiga res de Cervantes i, en canvi, no passi res si no coneix Beethowen'', ha dit. També Nabona ha fet seu aquest comentari, i ha afegit que ha arribat a sentir ''algun polític que deia que no li agrada la música i, en canvi, ningú no gosaria dir que no li agrada, per exemple, Gaudí''. Aquests dos últims comentaris han estat una exemplificació sobre l'interès que de vegades tenen les administracions públiques a l'hora d'impulsar una millor formació en música, unes vegades més gran i altres poc visible. Encara en relació amb el finançament i els recursos, Ignasi Gómez ha assegurat que ''no és bo contraposar centres públics i privats o concertats, perquè tots fan una aportació important al present i al futur de la música'', i ha conclòs que ''cal treballar amb els recursos que es tenen a l'abast, buscant la millora i la qualitat de la formació''.

Tots quatre han parlat sobre l'estat de la música actualment en el Mirador de l'actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, on la pedagoga Àngels Arnaus ha reivindicat ''la importància d'explicar bé els beneficis que la música dóna a la persona en els terrenys físic, espiritual i social'', i ha afegit que, ''si la societat en general conegués més això, sortirien més i millors músics''. Aquest divendres, festa de Santa Cecília, els músics són protagonistes. Són molts els concents de cant coral, orquestra i altres expressions musicals que estan programats a Catalunya. Es pot trobar més informació a www.centrecoral.org o bé a www.festes.org

Més actualitat

CULTURA

ENTREVISTES

Ramon Micó i Xavi Soler: "Es fa molt difícil treballar en una trajectòria"

Els actors remarquen les dificultats de les companyies independents

4 juliol 2025

Redacció

SOCIETAT

“La tempesta va fer revifar el foc de forma agressiva”

Incendi al Club Egara

El propietari del Club Egara de Terrassa, Josep Ejarque, explica com van viure l’incendi i el confinament

4 juliol 2025

Redacció

POLÍTICA

Qui és Rebeca Torró, la nova secretaria d'Organització del PSOE?

Victor Maceda, periodista d''El Temps', descriu a Rebeca Torró com a "molt treballadora" i pròxima a Pedro Sánchez

4 juliol 2025

Redacció