En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

La nova alcaldessa de Roma diu que ha quedat "profundament impressionada" després de reunir-se amb el Papa

El Papa ha posat en pràctica aquest divendres el principi segons el qual la caritat comença per la proximitat, aplicant-lo al diàleg i als ponts.…

1 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha posat en pràctica aquest divendres el principi segons el qual la caritat comença per la proximitat, aplicant-lo al diàleg i als ponts. Francesc ha rebut en audiència la recentment elegida alcaldessa de Roma, Virginia Raggi, una trobada que ha servit per posar ponts, des de la separació, entre l’Església i els nous corrents socials i polítics que sorgeixen no només a la capital italiana, sinó arreu d’Europa. Virginia Raggi, que va guanyar les eleccions ara fa només uns dies encapçalant una candidatura del Moviment Cinc Estrelles, ha valorat molt positivament la conversa amb Francesc, alhora que ha assegurat que ha quedat impressionada per la humanitat del pontífex. "He descobert una persona realment molt humana, i m'he quedat profundament impressionada", ha assegurat.
Sobre el futur de la seva gestió, Virginia Raggi ha expressat el seu desig que "els romans, persones i ciutadans, entenguin que hi ha una cosa que va més enllà del propi bé: el bé comú, l'interès general". L'alcaldessa ha afegit que aquest gran valor "supera el particularisme i l'egoisme" i que els responsables polítics "tenen l'obligació de traslladar aquests valors comunitaris a l'interior d'una administració i de todes les institucions".  L’alcaldessa de Roma ha destacat també que "l'Església té un rol importantíssim arreu d'Itàlia, però especialment a Roma, també perquè és com de la casa i som propers; ens mirem des de les dues ribes del riu Tíber"
Sobre el pontificat de Francesc, Raggi ha destacat que li agrada especialment "l'encíclica Laudato si, amb paraules i reflexions molt actuals i modernes que parlen del canvi climàtic, d'urbanisme i de païsatge  a partir d'unes normes comunitàries, de la casa comuna, i de les persones més fràgils". I ha conclòs que "és una encíclica que té molt de la societat romana d'avui"Virginia Raggi, que ha portat com a bandera electoral acabar amb les retallades, ha explicat també que les polítiques de promoció de la família, amb un nou impuls als serveis socials des de l’educació infantil i fins a tots els àmbits de la institució familiar, seran un dels eixos de la seva gestió com a alcaldessa de Roma.
Intencions del Papa per al mes de juliol
D'altra banda, el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el  jesuïta Frederic Fornos, ha explicat aquest divendres les intencions de pregària del Papa per al mes de juliol: ''Perquè siguin respectats els pobles indígenes amenaçats en la seva identitat i fins a la seva mateixa existència". Fornos ha explicat la seva experiència a l’Amazònia de Bolívia, on va quedar impressionat per la senzillesa en la fe que els pobles indígenes de la zona tenen en Jesucrist. També s'ha referit a l’autocrítica que Francesc ha fet darrerament en nom de l’Església catòlica. "El Papa, en el seu viatge a l'Equador, Bolívia i Paraguai, però també Mèxic, en particular a Chiapas, ha demanat perdó per les ofenses de la mateixa Església, com també pels crims contra els pobles originaris durant l'anomenada conquesta d'Amèrica", ha recordat. El jesuïta igualment ha explicat que "els fills de l'Església han contribuït a aquestes violències i amenaça cultural, però també, cal no oblidar-ho, han lluitat al costat dels pobles indígenes pel respecte de les seves cultures, idiomes i terres"
El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa  ha lamentat també que hi ha encara ara molts pobles indígenes maltractats o discriminats. "A San Cristóbal de las Casas, Francesc va dir que moltes vegades, de manera sistemàtica i estructural, els pobles han estat incompresos i exclosos de la societat. Alguns han considerat inferiors els seus valors, les seves cultures i les seves tradicions. Altres, marejats pel poder, els diners i les lleis del mercat, els han despullat de les seves terres o han realitzat accions que les contaminaven. El Sant Pare va concloure que faria un gran bé a tothom fer un examen de consciència i aprendre a dir perdó".
Finalment, el jesuïta Frederic Fornos ha destacat els fonaments que el Sant Pare posa en el seu document programàtic: "A L'alegria de l'evangeli, Francesc ens recorda que Jesús, l'evangelitzador per excel•lència, l'evangeli en persona, s'identifica especialment amb els més petits, i esmenta els pobles indígenes en la seva fragilitat. En el vídeo del Papa per a aquest mes, segons ha recordat Fornos, també Francesc "demana de tot cor que es puguin respectar als pobles indígenes amenaçats en la seva identitat i la seva mateixa existència". La intenció per a l'evangelització és ''que l'Església de l'Amèrica Llatina i el Carib, a través de la missió continental, anunciï amb empenta i entusiasme renovat l'Evangeli". El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha destacat que "l'Amèrica Llatina és una terra marcada per l'Evangeli"
Proper llibre de Benet XVI
El pontificat de Benet XVI, explicat per ell mateix, arribarà a les llibreries al febrer en un llibre-entrevista que es titularà “Benet XVI, últimes converses” i que de fet ja estarà enllestit el 9 de setembre. Ho ha avançat avui el diari italià Il Corriere della Sera. Aquest rotatiu explica que és un treball escrit per Peter Seewald, periodista alemany també autor d’altres converses passades amb l’actual Papa emèrit. Aquest serà el quart volum que publica sobre Joseph Ratzinger, si comptem els dos de l’època en què era cardenal, els anys 1996 i 2000, i un ja com a Papa el 2010, sota el títol de “Llum del món”. Segons la nota publicada pel diari Il corriere della Sera, Benet XVI explica la seva fe, les seves febleses, la seva vida privada, alguns escàndols i les claus del seu pontificat, incloent-hi els motius de la seva elecció. També desmenteix que la seva renúncia d’ara fa tres anys hagi tingut a veure amb cap suposat xantatge.
D’altra banda, s’acaba de fer públic el programa d’actes amb motiu de la canonització, el proper 4 de setembre, de la Mare Teresa de Calcuta.  Recordem que la celebració principal, presidida pel Papa Francesc, es farà a dos quarts d’onze del matí a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Des del dijous 1 de setembre i fins al dimecres 7, la Universitat de la LUMSA acollirà una exposició sobre la vida, l’esperit i el missatge de Mare Teresa. Divendres 2 de setembre, se celebrarà una Missa a la Basílica de Sant Anastàsia, i després es podran venerar les relíquies de la fundadora de les missioneres de la caritat. Una vetlla de pregària el mateix 2 de setembre a dos quarts de nou del vespre a la Basílica de Sant Joan del Laterà, la catedral de Roma, una catequesi especial del Sant Pare el dissabte 2 de setembre al matí a la Plaça de Sant Pere i l’Eucaristia d’acció de gràcies el dilluns 5 de setembre al mateix Vaticà completaran la llista d’activitats, organitzades per les missioneres de la caritat.
Finalment destaquem que Francesc ha rebut aquest divendres també en audiència el fundador del Camí Neocatecumenal, Kiko Argüello.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 1 de juliol.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció