En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La nova editorial Stella Maris publica el seu primer llibre, un treball del sacerdot peruà Gonzalo Len sobre la New Age

New Age, el desafío és el títol d'un llibre que acaba de publicar la nova editorial catalana Stella Maris. El seu autor, el sacerdot i…

11 març 2014

Redacció

Comparteix

New Age, el desafío és el títol d'un llibre que acaba de publicar la nova editorial catalana Stella Maris. El seu autor, el sacerdot i teòleg peruà Gonzalo Len, ha dit aquest dimarts a Ràdio Estel que la New Age és "un fenomen complex que es coneix molt més per les seves manifestacions que no pas per la seva estructura”. El prevere, que estudia a Roma el doctorat en Teologia per la Universitat Gregoriana, ha destacat que, “al darrere de tot el corrent, hi ha unes idees, una manera de pensar sobre el món, Déu i la natura”. En aquesta línia, ha afegit que “entendre el que hi ha al darrere de la New Age, per exemple el Reiki, les flors de Bach, les xacres i altres realitats, passa necessàriament per anar molt en compte".

El llibre, que es presenta aquest dimarts a la Parròquia de la Miraculosa de Barcelona, "està adreçat a catòlics que volen conèixer aquest fenomen, per entendre què és la New Age, un fenomen que té una lògica força sincrètica i de vegades enrevessada", segons Gonzalo Len. El sacerdot peruà, que s’ha declarat gran admirador de l’actual bisbe de Ciudad Rodrigo, Raúl Berzosa, autor del pròleg, ha assegurat que, en la New Age, "no hi ha un Déu personal, sinó una mena d'energia còsmica amb la qual intentem sanar-nos". A més, segons l’autor del llibre, presenta teràpies que "se semblen als sagraments, com si fossin salvífiques".

Gonzalo Len, d’altra banda, ha reconegut que l'energia existeix, però ha aclarit que no es pot "confondre l'energia amb la gràcia de Déu, perquè entrem en un gran error". També ha recordat que “la filosofia basada en el pensar que tots formem part d'una energia" no és adequada per obrir-se a la transcendència. I per argumentar la fora presència del fenomen en la nostra cultura cristiana occidental, Len ha situat com una de les claus "el relativisme, en el qual la New Age troba un lloc privilegiat per fer-s'hi present". Finalment, l’autor del llibre New Age, el desafío ha assegurat que tothom "pot tenir una religió, i totes són respectables", alhora que ha qüestionat que aquest corrent “sigui autènticament una religió”. Gonzalo Len, a més, ha recordat que hi ha molta gent "amb bona fe que cau en les pràctiques lligades a la New Age".

Podeu escoltar l'entrevista sencera entrant aquí (a partir del minut 53'00")

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció