En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

La nova editorial Stella Maris publica el seu primer llibre, un treball del sacerdot peruà Gonzalo Len sobre la New Age

New Age, el desafío és el títol d'un llibre que acaba de publicar la nova editorial catalana Stella Maris. El seu autor, el sacerdot i…

11 març 2014

Redacció

Comparteix

New Age, el desafío és el títol d'un llibre que acaba de publicar la nova editorial catalana Stella Maris. El seu autor, el sacerdot i teòleg peruà Gonzalo Len, ha dit aquest dimarts a Ràdio Estel que la New Age és "un fenomen complex que es coneix molt més per les seves manifestacions que no pas per la seva estructura”. El prevere, que estudia a Roma el doctorat en Teologia per la Universitat Gregoriana, ha destacat que, “al darrere de tot el corrent, hi ha unes idees, una manera de pensar sobre el món, Déu i la natura”. En aquesta línia, ha afegit que “entendre el que hi ha al darrere de la New Age, per exemple el Reiki, les flors de Bach, les xacres i altres realitats, passa necessàriament per anar molt en compte".

El llibre, que es presenta aquest dimarts a la Parròquia de la Miraculosa de Barcelona, "està adreçat a catòlics que volen conèixer aquest fenomen, per entendre què és la New Age, un fenomen que té una lògica força sincrètica i de vegades enrevessada", segons Gonzalo Len. El sacerdot peruà, que s’ha declarat gran admirador de l’actual bisbe de Ciudad Rodrigo, Raúl Berzosa, autor del pròleg, ha assegurat que, en la New Age, "no hi ha un Déu personal, sinó una mena d'energia còsmica amb la qual intentem sanar-nos". A més, segons l’autor del llibre, presenta teràpies que "se semblen als sagraments, com si fossin salvífiques".

Gonzalo Len, d’altra banda, ha reconegut que l'energia existeix, però ha aclarit que no es pot "confondre l'energia amb la gràcia de Déu, perquè entrem en un gran error". També ha recordat que “la filosofia basada en el pensar que tots formem part d'una energia" no és adequada per obrir-se a la transcendència. I per argumentar la fora presència del fenomen en la nostra cultura cristiana occidental, Len ha situat com una de les claus "el relativisme, en el qual la New Age troba un lloc privilegiat per fer-s'hi present". Finalment, l’autor del llibre New Age, el desafío ha assegurat que tothom "pot tenir una religió, i totes són respectables", alhora que ha qüestionat que aquest corrent “sigui autènticament una religió”. Gonzalo Len, a més, ha recordat que hi ha molta gent "amb bona fe que cau en les pràctiques lligades a la New Age".

Podeu escoltar l'entrevista sencera entrant aquí (a partir del minut 53'00")

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció