En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"La pandèmia ha posat de relleu la generositat amb els malalts"

L'Església invita els creients  a celebrar, aquest diumenge VI de Pasqua a totes les diòcesis espanyoles, la Pasqua del Malalt. És una celebració que culmina…

7 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
L'Església invita els creients  a celebrar, aquest diumenge VI de Pasqua a totes les diòcesis espanyoles, la Pasqua del Malalt. És una celebració que culmina la Campanya anual del Malalt, iniciada com sempre l'11 de febrer amb la Jornada Mundial. La frase de referència d’aquesta campanya és "Un de sol és el vostre Mestre i tots vosaltres sou germans” (del capítol 23 de l'evangeli de Mateu), i el lema, “Cuidem-nos mútuament”. Aquest divendres en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut de Catalunya, Joan Bajo, ha explicat que “la pandèmia ha posat de relleu aquesta entrega i generositat de què es vesteix la Pastoral de la Salut, i es manifesta en una acció de gràcies en què l’Església agraeix a agents de pastoral, sanitaris i altres professionals tota la seva dedicació”. Igualment ha comentat que la commemoració pasqual “és la culminació de la campanya que es fa tot l’any i, sobretot, un dia en què les comunitats parroquials i cristianes preguen amb els malalts i per ells, cosa que dona un significat de reconeixement a la jornada, perquè tots ens cuidem, com diu el lema, en una crida que ens fa Jesús”.
El director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut ha explicat, en un altre moment, que “la pandèmia ha tret a la llum moltes insuficiències i carències en tots els àmbits, sobretot en l’atenció als malalts, motiu pel qual l’Església ha volgut fixar-se en la figura del bon samarità, perquè ens ajudi a guarir el malalt en el cos i en l’ànima, un hostaler que ara és l’Església”. Joan Bajo ha destacat que, “a imitació de Jesús, que és la nostra referència més propera, es confia a l’Església la realitat d’aquells que tenen afeccions en el cos o en l’esperit perquè puguin trobar la misericòrdia i el consol”. El també sacerdot de la diòcesi de Tortosa ha admès que “la pastoral de la salut es troba en standby, perquè molts voluntaris són grans i tenen més risc, la qual cosa ha provocat que no hàgim pogut visitar els ingressats i altres”. Ha valorat, això sí, el contacte que hi ha hagut “via telefònica, per e-mail o des de la pregària”. Ha lamentat que “no s’ha fet l’essencial, que és la proximitat de tu a tu amb el malalt”Joan Bajo ha conclòs que “en els moments de patiment o de malaltia no estem sols, i es pot fer una simple trucada telefònica que ajuda els qui pateixen moments de solitud”. Ha donat finalment les gràcies “als voluntaris, agents de pastoral, religiosos i altres que han ajudat”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 7 de maig.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció