En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

“La paraula 'càncer' continua sent un tabú”

Aquest 2020 es diagnosticaran 37.200 casos nous a Catalunya, segons el Departament de Salut. L'envelliment de la població és un dels factors que està provocant…

6 febrer 2020

Comparteix
Aquest 2020 es diagnosticaran 37.200 casos nous a Catalunya, segons el Departament de Salut. L'envelliment de la població és un dels factors que està provocant un augment dels casos de càncer. “Les persones estan programades per viure 45 anys i, a partir d’aquesta edat, comencem a no ser productius”. Això és el que ha assegurat, en declaracions a Ràdio Estel, la psicooncòloga Teresa López-Fando, coordinadora de l’Àrea  de Programes de l’Associació contra el Càncer. En aquesta línia, ha afegit que “els familiars són els oblidats de la història" i que "totes les energies van cap a la persona diagnosticada". 
López-Fando també ha lamentat que "els familiars queden en un segon pla, quan són els qui acompanyen el malalt i els pilars fonamentals dels pacients”.  A més, ha comentat que “la paraula càncer continua sent un tabú”. En un altre moment, la psicooncòloga ha dit que, “als mitjans de comunicacions, els costa encara dir el nom de la malaltia propiament” i fan servir noms com ara “llarga malaltia”.  I, segons López-Fando, “això ho hem de superar”. 
Aquest dimecres també hem parlat, des del programa A Primera Hora, de la història del Bisbat de Barcelona, en aquest cas amb el director de l'Arxiu Diocesà, Josep Maria Martí Bonet, que ha presentat el seu llibre “Los 120 obispos de la diócesis de Barcelona”.  El canonge fa un repàs de tots els pastors, des de Sant Pacià  fins al Cardenal Joan Josep Omella. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023