En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Parròquia de Sant Bartomeu d’Alpicat tanca temporalment la seva església per lleus despreniments a la coberta

La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar…

21 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix
La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar la coberta de la nau central de la seva església, posarà en marxa de manera immediata les obres per reparar-la. El motiu, com ha explicat el Bisbat en un comunicat, és el seu mal estat, que havia causat "lleus despreniments" i que posava en perill tant la seguretat dels vianants com l'integritat del propi temple.
Durant els mesos que durin els treballs de reparació, l'Ajuntament d'Aplicat posarà a disposició del Bisbat de Lleida la Sala Unió, per tal de que la parròquia pugui continuar celebrant l'eucaristia amb la mateixa freqüència i horaris. Aquest edifici, situat darrere del temple, té varies sales i espai suficient per acollir les necessitats dels feligresos, i és per aquest motiu que el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, ha volgut agraïr la col·laboració del Consistori en tot moment.
Malauradament, la d'Aplicat no és l'única església del Bisbat de Lleida que ha hagut de tancar les seves portes els darrers anys a causa de problemes estructurals, i és que altres poblacions com el Roselló o Algerri també van haver de traslladar el culte de les seves parròquies temporalment per reparar els desperfectes.
Després d'anunciar el tancament temporal del temple, ara només falta saber com es podrà fer front a l'elevat cost de la reparació de la coberta, que aproxidament serà d'uns 150.000 euros.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció