En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Parròquia de Sant Bartomeu d’Alpicat tanca temporalment la seva església per lleus despreniments a la coberta

La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar…

21 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix
La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar la coberta de la nau central de la seva església, posarà en marxa de manera immediata les obres per reparar-la. El motiu, com ha explicat el Bisbat en un comunicat, és el seu mal estat, que havia causat "lleus despreniments" i que posava en perill tant la seguretat dels vianants com l'integritat del propi temple.
Durant els mesos que durin els treballs de reparació, l'Ajuntament d'Aplicat posarà a disposició del Bisbat de Lleida la Sala Unió, per tal de que la parròquia pugui continuar celebrant l'eucaristia amb la mateixa freqüència i horaris. Aquest edifici, situat darrere del temple, té varies sales i espai suficient per acollir les necessitats dels feligresos, i és per aquest motiu que el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, ha volgut agraïr la col·laboració del Consistori en tot moment.
Malauradament, la d'Aplicat no és l'única església del Bisbat de Lleida que ha hagut de tancar les seves portes els darrers anys a causa de problemes estructurals, i és que altres poblacions com el Roselló o Algerri també van haver de traslladar el culte de les seves parròquies temporalment per reparar els desperfectes.
Després d'anunciar el tancament temporal del temple, ara només falta saber com es podrà fer front a l'elevat cost de la reparació de la coberta, que aproxidament serà d'uns 150.000 euros.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció