En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Parròquia de Sant Bartomeu d’Alpicat tanca temporalment la seva església per lleus despreniments a la coberta

La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar…

21 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix
La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar la coberta de la nau central de la seva església, posarà en marxa de manera immediata les obres per reparar-la. El motiu, com ha explicat el Bisbat en un comunicat, és el seu mal estat, que havia causat "lleus despreniments" i que posava en perill tant la seguretat dels vianants com l'integritat del propi temple.
Durant els mesos que durin els treballs de reparació, l'Ajuntament d'Aplicat posarà a disposició del Bisbat de Lleida la Sala Unió, per tal de que la parròquia pugui continuar celebrant l'eucaristia amb la mateixa freqüència i horaris. Aquest edifici, situat darrere del temple, té varies sales i espai suficient per acollir les necessitats dels feligresos, i és per aquest motiu que el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, ha volgut agraïr la col·laboració del Consistori en tot moment.
Malauradament, la d'Aplicat no és l'única església del Bisbat de Lleida que ha hagut de tancar les seves portes els darrers anys a causa de problemes estructurals, i és que altres poblacions com el Roselló o Algerri també van haver de traslladar el culte de les seves parròquies temporalment per reparar els desperfectes.
Després d'anunciar el tancament temporal del temple, ara només falta saber com es podrà fer front a l'elevat cost de la reparació de la coberta, que aproxidament serà d'uns 150.000 euros.

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024