En directe

Fabricació Pròpia

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

La parròquia de Sant Cebrià, pionera en sostenibilitat

A principis del 2019, la parròquia deSant Cebrià (arquebisbat Barcelona) va inaugurar la instal·lació de plaques fotovoltaiquesque li permetran autoabastir-se energèticament. Aquesta actuació, que ha…

21 gener 2019

Redacció

Comparteix

A principis del 2019, la parròquia deSant Cebrià (arquebisbat Barcelona) va inaugurar la instal·lació de plaques fotovoltaiquesque li permetran autoabastir-se energèticament. Aquesta actuació, que ha tingutun cost de 5.800 euros, ha fet que la parròquia de Barcelona s’hagi convertiten la primera de l’Estat espanyol a tenir aquest tipus d’instal·lació, i pertant en una pionera pel que fa a la sostenibilitat.

Com ha explicat l’arquebisbat deBarcelona en un comunicat, la iniciativa va sorgir de la mateixa encíclica Laudato Si del papa Francesc, on s’apostaper una ecologia integral i es destaca la preservació del clima com a bé comú. Lainstal·lació d’aquestes plaques, per tant,  no només servirà per abaratir costosenergètics a la comunitat, sinó que també formarà part de la lluita percombatre al canvi climàtic.

Gràcies a aquest projecte, que estàprevist que en 8 anys ja estigui amortitzat, la parròquia serà autosuficientenergèticament durant quasi tot el cicle solar, tot i que com ha explicat elseu rector, Mn. Joan Garcia de Mendoza, hi hauran períodes de menys estalvi: “Durantl’hivern l’energia es destina especialment a atendre la demanda de calefacciódel menjador social que ofereix cada matí la comunitat.”

 

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció