En directe

Cocodril Club

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

La parròquia de Sant Cebrià, pionera en sostenibilitat

A principis del 2019, la parròquia deSant Cebrià (arquebisbat Barcelona) va inaugurar la instal·lació de plaques fotovoltaiquesque li permetran autoabastir-se energèticament. Aquesta actuació, que ha…

21 gener 2019

Redacció

Comparteix

A principis del 2019, la parròquia deSant Cebrià (arquebisbat Barcelona) va inaugurar la instal·lació de plaques fotovoltaiquesque li permetran autoabastir-se energèticament. Aquesta actuació, que ha tingutun cost de 5.800 euros, ha fet que la parròquia de Barcelona s’hagi convertiten la primera de l’Estat espanyol a tenir aquest tipus d’instal·lació, i pertant en una pionera pel que fa a la sostenibilitat.

Com ha explicat l’arquebisbat deBarcelona en un comunicat, la iniciativa va sorgir de la mateixa encíclica Laudato Si del papa Francesc, on s’apostaper una ecologia integral i es destaca la preservació del clima com a bé comú. Lainstal·lació d’aquestes plaques, per tant,  no només servirà per abaratir costosenergètics a la comunitat, sinó que també formarà part de la lluita percombatre al canvi climàtic.

Gràcies a aquest projecte, que estàprevist que en 8 anys ja estigui amortitzat, la parròquia serà autosuficientenergèticament durant quasi tot el cicle solar, tot i que com ha explicat elseu rector, Mn. Joan Garcia de Mendoza, hi hauran períodes de menys estalvi: “Durantl’hivern l’energia es destina especialment a atendre la demanda de calefacciódel menjador social que ofereix cada matí la comunitat.”

 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció