En directe

Camins

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Parròquia de Santa Anna de Barcelona exhibirà, des del 24 de març, una relíquia de l'arquebisbe Óscar Romero

La Parròquia de Santa Anna de Barcelona acollirà, des del proper 24 de març, una relíquia d'Óscar-Arnulfo Romero. La peça serà exposada en aquest temple,…

4 febrer 2015

Redacció

Comparteix
La Parròquia de Santa Anna de Barcelona acollirà, des del proper 24 de març, una relíquia d'Óscar-Arnulfo Romero. La peça serà exposada en aquest temple, situat a prop de la Plaça de Catalunya, coincidint amb el 35è aniversari de la mort de qui va ser arquebisbe de San Salvador. L'acte de col·locació es farà després de la Missa que s'hi celebrarà a les 20.00 hores el mateix dimarts 24 de març. La relíquia de Romero, una tela de les que cobreixen el calze, havia estat en poder del bisbe castrense de El Salvador, que també va ser assassinat, i havia estat heretada en última instància per l'actual bisbe auxiliar de San Salvador Gregorio Rosa Chávez,. Ara fa un any, el sacerdot català Enric Planas, que va treballar molts anys a la Santa Seu i que viatjava sovint a l'Amèrica llatina per gestionar la Xarxa Informàtica de l'Església (RIIAL), va decidir donar-la a la Parròquia de Santa Anna (Carrer Santa Anna, 29) de Barcelona, on podrà ser visitada sempre que l'església estigui oberta.
Monsenyor Planas, que va ser director de la Filmoteca Vaticana i que acaba de guanyar el Premi Bravo de la Conferència Episcopal Espanyola per la seva trajectòria en el món de la comunicació, ha explicat aquest dimecres, a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, que la seva amistat amb Rosa Chávez va facilitar que li regalés la peça. La donació es fa pública tot just l'endemà que el Papa Francesc reconegués el martiri de Monsenyor Romero i, per tant, aprovés la beatificació de l'arquebisbe de San Salvador assassinat el 24 de març de 1980 mentre presidia una Eucaristia. Quan va morir, Óscar Romero va deixar impregnada la seva sang a la també anomenada pàl·lia, la tela que cobreix el calze.
Sobre Óscar Romero, Enric Planas ha explicat, a partir de la relació personal amb ell, que "era una persona molt cordial, molt oberta i amb una rica experiència de comunicació social". El prevere català ha dit que va parlar amb l'actual rector de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona, Peio Sánchez, i li va dir que, "ara que tenim més a prop la beatificació d'Óscar Romero, aquesta relíquia podrà ser objecte de culte no només per a una persona". Planas també ha recordat que la relíquia, que està emmarcada i es pot obrir, ha estat propietat de dos bisbes màrtirs.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció